tirsdag den 18. juni 2013

Hverdagsmorgenmad

 Uden morgenmad virker den her heltinde altså ikke.... overhovedet! Jeg prioriterer at have tid til at starte mine hverdagsmorgener med en god portion morgenmad. Det er lidt forskellige hvad min kickstarter består af for jeg elsker alt fra grød, blødkogte æg, friskpresset juice, hjemmebagte boller, smoothies eller yoghurt/skyr med mysli. Og altid en god friskbrygget kop kaffe med øko-mælk! For mig, er det et must at få ordentligt brændstof fra morgenstuden så jeg har energi til dagens udfordringer. 

Hvad spiser du på hverdagsmorgener? 

13 kommentarer:

 1. Hej Marian,
  Morgenmad er mit yndlingsmåltid og indeholder stortset altid æg: omelet, røræg, blødkogt æg - you name it - og nyeste skud på stammen... LCHF æggemælk. Det er alfa omega for mig med en god mættende morgenmad, som stabiliserer blodsukkeret og er med til at forhindre den voldsomme sukkertrang om eftermiddagen.
  KH
  - frk. sveske

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg har det på helt samme måde som dig mht. morgenmaden - den skal mætte og stabilisere blodsukkeret. Jeg er lidt nysgerrig - hvad dælen er æggemælk?!

   Kher til dig også,
   Marian

   Slet
 2. Det varierer også meget for mig. I morges var det den trætte uinspirerede skål havregryn med sojamælk og rosiner inden arbejde, men ellers er jeg fan af frisk frugt skåret ud i bidder, ristet rugbrød, grød, sojayoghurt med müsli, hjemmebagte boller, smoothies serveret i en skål med havregryn/poppet quinoa/müsli på - tja, alt egentlig. Men faktisk smagte havregrynene også ret godt, sådan på den simple måde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh jeg gad godt til morgenmad ved dig, Emma - hold fast det lyder lækkert alt sammen. Hvilken sojayoghurt anvender du monstro? Alpro eller et andet mærke? Poppet quinoa har jeg heller aldrig fundet i butikkerne. Mon du selv popper dem?

   Slet
 3. Min morgenmad er meget forskellig. Som regel er det:
  - Yoghurt (græsk 10% eller skyr) med nøddemüesli,vaniljepulver frugt og bær.
  - Knækbrød eller hjemmebagte boller med ost, peberfrugt, lidt frugt og juice/vand/mælk.
  - Smoothie med bær, avocado, spinat, olie og lidt vaniljepulver. 1 blødkogt æg til.
  - Den famøse æg+banan-pandekage med lidt peanutbutter eller Nutella og frisk frugt.

  I weekenderne elsker jeg at synde med rundstykker, wienerbrød, Nutella, pandekager og friskpressede juicer:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder også som en ægte morgenmadsfest hos dig i hverdagene! Laver du din mysli selv?

   Slet
  2. Altid :) Min store last er sukker og stivelse (deraf har jeg også en meget fin "Muffin-top" lige midt på maven), så jeg prøver at skære ned på sukkeret. Lige nu spiser jeg mest en nøddemuesli fra den nye LCHF-kogebog, tilsat et ordenligt skud vanilje. Den findes på bloggen:)

   Slet
 4. Har jeg god tid står der ofte æg i en aller anden variation på menuen om morgenen, er tiden lidt mere knap så er det ofte skyr/fromage frais (evt. blandet med hytteost) med frugt og hørfrø :)

  - Camilla

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bare godt med æg om morgenen! Basta! Når du topper din yoghurt/skyr med hørfrø, er de så hele eller knuser du dem?

   Slet
  2. Indtil jeg får købt mig en kaffekværn så er de hele ;)
   Man får jo mest ud af hørfrøene når de er knuste, men indtil jeg får overtalt kæresten om at jeg må købe flere køkkengadgets så må jeg nøjedes med dem hele. Tilgengæld så knaser de så dejligt når de er hele :D

   Slet
  3. ha ha - jeg kender godt det med at få maaaange kökkenmaskiner! Men det var nemlig fordi jeg vidste, at de er bedst knuste at jeg ville tippe dig om det hvis du ikke allerede vidste det! Men en kaffekvaern må på önskelisten!

   Slet
 5. Kaffe er også altid en fast del af mit morgenmadsrutine.
  Greenie er også blevet en fast del og så kan jeg rigtig godt li omelet, enten med tomat, spinat eller med kanel. Men for nyligt har chiagrøden vundet mit morgenmadshjerte - den er altså god, og så kan den jo laves om aftenen - super nem hverdagsmorgenmad.

  SvarSlet
  Svar
  1. har du mon en opskrift på chiagrød? Den vil jeg nemlig virkelig gerne prøve!! Og også gerne en greenie opskrift? Jeg kører bare rødbede-ingefær-juice eller spinat-ananas-æble-og-mynte nemlig.....

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...