fredag den 7. juni 2013

Omplanting i den økologiske vinduesfarm

I går var det Sveriges Nationaldag og jeg havde fri. Min fridag blev brugt med jord under neglene i vinduesfarmen. Det var nemlig tid til at plante mine selvsåede krydderurter hold 1 om. Jeg er virkelig stolt af, at de alle er blevet så store og flotte, at jeg har kunne plante dem i endnu større krukker. Især er der kommet virkelig meget koriander ud af den ene pose frø jeg såede. Derimod virker purløgene lidt sølle, men jeg håber de overlever nu hvor de er flyttet i større krukker. Tjek lige min avocadosten (som jeg ellers nær havde smidt ud). Den har ENDELIG skudt en lille spire op! Glæder mig til at se den blive en grøn plante i fremtiden. Vinduesfarmen fylder hele køkkenvinduet, da jeg har fået mod på at udvide farmen med et nyt hold økologiske krydderurter i vindueskarmen. Denne gang spirer jeg basilikum, thai-basilikum, rosemarin og mynte. Åhhhh livet som urban farmer og vinduesfarmer.... jeg kan godt li det!

Gror du noget spiseligt i vindueskarmen?

7 kommentarer:

 1. Jamen, det er da også en overskuelig farm, du har der ;-) Et lille sparetip: Køb korianderfrø hos indvandrerkøbmanden. Dem til at spise. Jeg sår altid dem fra Kilic, og så har jeg koriander hele sommeren for 10 kr.

  God fornøjelse i vindueskarmen - der er ikke noget så skønt, som at se noget gro.
  vh/Karen

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for tippet Karen. Jeg vil se om jeg kan finde korianderfrøene til næste år der.... og ja, det er virkelig helt fantastisk at se noget gro - og jeg bliver SÅ stolt over, at jeg er lykkes. Grønne fingre og tålmodighed har jeg nemlig IKKE.

   Khér,
   Marian

   Slet
 2. Hold da op hvor det gror og det er da gået hurtigt - du har da grønne fingre :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for komplimentet, Annemette. Jeg har ikke så grønne fingre, som jeg ville ønske - men det er nu dejligt at have groet alle disse fine urter heeeelt selv! Hvordan gåt det med din "have"?

   Slet
  2. Det går fint - min avocadosten har sat spire og den er groet helt vildt og nu er der store blade på, så indtil videre er jeg optimistisk ;-)

   Slet
 3. Det ser altså virkeligt både skønt og pænt OG lækker ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak sødeste Julia - og så er det endda liiiidt trendy med en windowfarm!

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...