onsdag den 5. juni 2013

Rabarberkompot med vanilje, citron og kokossukker - fantastisk til skyr, på pandekager eller ostemadder.

Hjemmelavet rabarberkompot er ganske simpelt og kræver ikke de vildeste kokkeevner. Lige nu er rabarberne smaddergode og det gælder også i en version som himmelsk rabarberkompot, Du kan nyde rabarberkompot på skyr, yoghurt, pandekager eller ovenpå ostemadder. Eller i din smoothie (opskrift her), flødeskummet eller toppet på vaniljeis. You name it! Min kompot tilberedes i ovnen med kokossukker (der som nævnt tidligere ikke påvirker blodsukkeret så meget som hvidt sukker, da det er uraffineret og har et lavt glykæmisk index) og får et pift af vanilje fra vaniljestængler. Kokossukker har en karamelagtig sødme og giver en gyldenbrun farve i kompotten. 

Du skal bruge:
350 g friske rabarber, rengjorte og skrået i skiver
100 g kokossukker
1 økologisk vaniljestang
2 spsk friskpresset citronsaft fra øko-citron

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 150 grader. Halver vaniljestangen og skrab de fine vaniljekorn ud. Bland rabarberskriverne med kokossukker i et ovnfast fad og bland med vaniljekorn, stængler og citronsaft. Bages i 25 min. Tag rabarberne ud, mos dem med en gaffel til en blød kompot og lad kompotten afkøle inden du hælder på glas (skold glassene i kogende vand inden du hælder din rabarberkompot i. Sæt låg på og opbevar på køl (i max 1 måned). Nydes med skyr, yoghurt, ost, i smoothie eller hvad du ellers har lyst til.... Velbekomme!

4 kommentarer:

 1. Rabarberkærlighed på glas!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan man slet slet ikke få nok af.... Jeg ÆLSKAR rare-barber

   Slet
 2. Lækkert!
  Jeg har lige fået 4 kg rabarber fra en veninde, så nu skal der saftes, bages - og nu også laves kompot :-)
  Har forresten også selv fået en lille baby rabarber af min mor og den står så fint nede i haven og passer sig selv. Jeg glæder mig til den blir stor og stærk, så jeg selv kan producere de dejlige stængler :-)

  SvarSlet
 3. Når jeg en gang får meg et kjøkken jeg har ork til å prøve ut mange prosjekter på, da skal jeg prøve sikkert 90% av det du legger ut her :)

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...