onsdag den 24. juli 2013

Afternoon Tea på Dorsia: Low Tea, kunstnerisk interiør og en toplækker tagterarsse

Dorsia er et centraltbeliggende hotel og restaurant i Göteborg. Søndag eftermiddag står den Afternoon Tea - altså Low Tea, som i modsætning til High Tea, ikke inkluderer varme retter. Traditionen tro serverede Dorsia også små, kolde sandwiches med æggesalat, agurk og karse. På etagefadet var der scones, en rugbrødsbid med laksesalat, tynde knækbrød og småkager. Dertil var der kirsebærmarmelade, appelsinmarmelade, frisk ost og citron curd. Og det vigtigste var naturligvis de små, fine kager som vi fik ved siden af. Jeg elsker konceptet med Afternoon Tea. Det er superhyggeligt at sidde og lege lidt royal i fine lokaler, mens man nipper til lækkerierne i etager. Indretningen på Dorsia er fuldstændig fantastisk med farverigt, guldbelagt og kunstnerisk interiør, så det føles som om man er i en helt anden verden. Selv tjenerne er matchende klædt på a la charleston stilen, så konceptet bliver helt gennemført. Desværre synes jeg selve maden var lidt skuffende; lidt ubagte scones, kedelige småkager, juice fra koncentrat og et begrænset teudvalg. Personalet var både imødekommende og opmærksomme, men uheldigvis tog tjeneren forgivet, at jeg gav over 100 kr i drikkepenge. Jeg giver altid drikkepenge, specielt for god service og dejligt mad - men jeg vil selv vurdere hvad spiseoplevelsen er værd. Vi fik tilbudt at sidde på den nye tagterrasse, men da vi spurgte om det var for varmt, vurderede tjeneren at det var bedst at sidde indendørs. Vi tjekkede først tagterrassen ud efter vi havde spist og det viste sig, at den er toplækker og med masser af skygge - så vi kunne sagtens have nydt vores Afternoon Tea i sommervejret uden at det var for varmt i stedet for at sidde indenfor og fryse pga. air con. 

Dorsia er helt klart et besøg værd pga. hele konceptet, historien bag og den særligt, fede  og ekstravagante indretning. Men næste gang tror jeg at det bliver til cocktails eller dagens lunch på tagterrassen for mit vedkommende...

Dorsia Hotel
Trädgårdsgatan 6

Læs også whiteguide om Dorsia her.

6 kommentarer:

 1. Ej, det må jeg lige høre; Hvordan tog han 100 bobs for givet? Var de lagt på regningen, eller?

  Lyder lækkert, jeg elsker den slags, det gør mit tehjerte så glad. Sjovt med det danske stel!
  Men hvor det ærgligt når der lige opstår den slags med tjeneren, for det ødelægger sådan stemningen.
  Godt at du er ærlig i din anmeldelse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Altså de var virkelig søde og service-mindede, men hele oplevelsen krævede så heller ikke supermeget af dem. Alt kom jo ind på bordet på een gang og vi var stort set de eneste gæster.... desuden var jeg heller ikke helt vild med selve maden eller udvalget af te. Men jeg blev nu først fornærmet da manden bare antog, at jeg ville gi over 100 kr. i drikkepenge.... for en so-so oplevelse, som han bestemt ikke havde bidraget til. Det er mere et princip for jeg er altid gavmild, men jeg vil selv vurdere hvor dygtige tjenerne har været og hvor god jeg synes hele spiseoplevelsen var!

   Slet
 2. Så ekstravagant - undtagen betjeningen måske. Perchs åbner snart en tesalon i Århus. Måske du vil med?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil elske at tage på Perch Tesalon i Århus med dig sødeste Sanne! Hvornår åbner de mon?

   Slet
 3. Øj, hvor lækkert - og så serveret på dansk, royalt stel <3 (;

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var det fineste danske stel! Meget fornemt, Anne..... Og jeg følte mig også lidt royal som du kan se....

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...