torsdag den 18. juli 2013

Madglæde to go: ny inspiration til madkassen eller sommerudflugten. Jeg elsker madpakkeri!

Lad det være sagt med det samme: jeg elsker madpakkeri og derfor viser jeg også stolt min madkasse frem på første billede. Det er altså herligt at finde ud af hvor lækker, hjemmelavet mad, man kan ta med sig på farten - enten til job, i skole eller på udflugt. Og hurra!!!! Louise Lorang har netop udgivet Madpakkebogen, der hylder rugbrødsmadderne og inspirerer til sundere indslag i madpakken. Bogen har 50 opskriftsguldkorn til hvordan madpakken kan peppes op med fornyelse så den bliver lidt sjovere. F.eks. med omelet wraps, quinoafrikadeller, mysliboller, rå forårsuller og eller nemt, hjemmelavet pålæg. Alt sammen med dejlige, inspirerende billeder som får tænderne til at løbe i vand! Bogen er mest til børnemadpakker, men jeg elsker den alligevel da alle opskrifterne bestemt også passer til voksenmadpakken. Jeg kan virkelig anbefale Louisa Lorangs kogebøger, der  alle frister med nemme, overskuelige opskrifter til hverdagen uden at gå på kompromis med den gode smag og kærlighed til råvarerne. Mange af Louisa Lorangs opskrifter er blevet en fast del af madplanen her i huset. Madpakkebogen er udgivet af forlaget Lindhardt og Ringhof og koster 149,95 kr. Udkommer også som e-bog.

Hvad er dit sundeste madpakketip?


14 kommentarer:

 1. Jeg har ingen tips overhovedet! Men må kaste mig ud i at arbejde noget mere på madpakker og hele det koncept.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan anbefales - madpakker kan være ganske dejlige hvis man bare gør sig en smule umage med konceptet. Louisa giver ihvertfald skøn inspiration i den her bog!

   Slet
 2. HAPS, den skal jeg ha' fat i. Tak for tip.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skal du nemlig Anette - Selv tak for tip - og god fornøjelse!

   Slet
 3. Jeg hader madpakker. Ikke at spise dem, men at lave dem. Nu har jeg reserveret Madpakkebogen på biblo. Tak for tippet :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvorfor hader du at lave madpakke Malene? Det er jo lidt som at pakke en dejlig gave ind til sig selv, men som man først må nyde senere (på dagen). Håber du får blod på madpakketanden når bogen kommer fra biblio!

   Slet
 4. Før i tiden var jeg skeptisk overfor madpakker - dengang bestod de typisk af kedelige klap-sammen rugbrødsmadder med lidt for lunken pålæg. I dag, derimod, er jeg blevet gladere for min medbragte frokost.

  En af mine gode tips, er at bikse noget lækkert sammen af resterne fra aftensmaden. Hos os laver vi typisk bevidst en bøf eller to for meget - og med en smule salat og lidt brød kan det hurtigt blive til en rigtig lækker frokost; enten som det er, eller som en bøfsandwich.

  Mit andet tip er hjemmebag. Det er altså altid lækkert. Vi plejer at bage en stor portion boller og smide den i fryseren. Jeg tager en bolle op når jeg tager afsted, og så passer det typisk med, at den er tøet op omkring frokosttid.

  Sidst men ikke mindst; grøntsagsstænger i alverdens afskygninger. Gulerødder er mine favoritter! :)

  Mvh. Caroline

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er virkelig supergode tips, Caroline.

   Her i Sverige er det også normalt at man spiser varm mad til frokost - og mange har derfor rester med fra aftensmaden. Det har min kæreste og jeg naturligvis kopieret - så vi får altid spist op når vi har maden med dagen efter på job! Smart!

   Jeg er også ellevild med grøntsagsstænger! Det er sådan en nem måde at få hapset en masse grønt i løbet af dagen!

   Tak for dine tips!

   Slet
 5. Jeg hader madpakker af et godt hjerte og skal selvfølgelig eje den bog! Da jeg selv havde madpakke med, brugte jeg bare en rest aftensmad, som jeg varmede på mit arbejde. Det er lidt sværere med ungernes, som skal opbevares i en skoletaske i 4 timer, inden den skal spises... :-/

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er lidt synd ta madpakkerne skal blive lunkne og slatne i tasken. Jeg har faktisk set, at man kan få sådan en supersmart madkasse hvor låget også er et køleelement. Se her.

   http://www.coolstuff.dk/Frozzypack-Madkasse

   Slet
 6. Jeg elsker også madpakker :-) Især alle madkasserne og ideer til små pakker med forskelligt i.

  Knus Maria

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så hyggeligt at pakke i små dåser og kasser - og endnu hyggeligere at pakke dem op igen. Så jeg her helt enig med dig Maria!

   Slet
 7. Den ser god ud, den må jeg kigge nærmere på, så vi kan få lidt nyt i madpakkerne på vores vandreture ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi skal også på vandretur her om et par uger - og jeg overvejer nemlig at bage myslibarer eller knækbrød fra bogen. Det vil være så godt med hjemmelavet madpakke luksus på vandreturen!

   God fornøjelse Annemette!

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...