lørdag den 13. juli 2013

På telttur i Skærgården. Tips til madpakningen. (og en mindre fotostorm fra Vargö)I går tog vi på eventyr med rygsække, telt og madpakke. Fra Saltholmen i Göteborg kan man på kort tid sejle ud på en af de mange smukke øer i den sydlige skærgård. Vi havde udset os Vargö (Varg = ulv på svensk, men der var heldigvis ingen!!). Vargö ligger længst væk fra byen, er primært et naturreservat og har derfor ikke har så mange fastboende. Skærgården er nærmest magisk og helt uden sammenligning med den danske natur. De bløde klipper, det fine vand, sæler, fugle og det smukke lys er balsam for sjælen. Som næsten camp-nybegynder, vil jeg dog alligevel gerne dele ud af mine tips til madpakningen, hvis du også skal på primitiv camping denne sommer - eller hvis du bare overvejer en lille picnic. Og hvis du gerne vil prioritere at lave mad i det fri. 

Her er hvad vi havde pakket i køletasken:
- Små tætlukkende beholdere til smør, ketchup, salt, instant kaffe og andet tilbehør (frys gerne smør ned inden så hjælper det til at holde tasken kold og holder sig frisk til morgenmaden)

- Frossen brikjuice - geniale køleelementer, som så holder sig kolde til morgenmaden dagen efter. 

- Pølser, majskolber og en rest ristede kartofler. Og ikke mindst, Mini Tortillas, der er langt bedre og fylder mindre end alm. pølsehorn. Altsammen nemt at tilberede på en lille engangsgrill.

- Små langtidsholdbarmælk (ellers kan jeg virkelig ikke lide instant kaffe). 

- 3 skiver frossen rugbrød (morgenmad)

- Bananpandekage dej (dessert eller morgenmad). Jeg havde mikset det hjemmefra og hældt på en rengjort 1/2 flaske. 

- Frossen bacon til morgenmaden. Dertil æggemasse (æg, mælk og urtesalt), som jeg havde pisket sammen hjemmefra og hældt på en rengjort 1/2 flaske.

- Et par øl. rødvin på brik og 1/2 flaske iskold rosevin. Det er så hyggeligt når nu der er bål og grill....

Har du et par gode telttursopskrifter? Del endelig da vi til august skal på en længere tur med rygsæk og telt.

2 kommentarer:

  1. SERIØST, du er for vild Marian! Du er jo fuld af eventyr!

    SvarSlet
  2. Hvor ser det bare hyggeligt ud ;-)

    SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...