mandag den 13. juni 2016

ICE TEA: Hjemmelavet Iced Chai Tea Latte

Jeg kan ret godt lide chai te om vinteren når det er koldt og jeg har brug for lidt varmende komfort og hygge. Men Chai te er altså også ret godt som en sommerdrink tryllet om til iste. Det er let, hjemmelavet solskinsluksus når du trænger til noget koldt og sødmefyldt som ikke er iskaffe eller soft ice, selvom begge dele klart også er sommerhits. Jeg har allerede selv nydt de første mange kopper Chat Latte i iste versionen herhjemme - og det er næsten som at være på fortovscafé i en storby! Prøv selv hvis du som jeg, bor i provinsen og ikke lige er i nærheden af Baresso, StarBucks eller små hyggelige kaffebarer!

Du skal bruge:
(til 1 pers)
1 tebrev Chai-te f.eks. Sweet Chai fra Yogi Tea
1/2 dl kogt vand
2 dl mælk (evt. soja-, ris- eller mandelmælk. Det kan dog skille når det blandes i teen) 
1 håndfuld isterninger
1 spsk vaniljesirup (findes f.eks. i specialbutikker med te- og kaffe. Kan evt. udelukkes)

Sådan gør du:
Lad tebrevet trække i det kogte vand - min. 7 min, men du kan også lade tebrevet være i mens du afkøler teen. Afkøl evt først på køkkenbordet og sæt så på køl i ca. 30 min. Miks mælk med vaniljesirup og den stærke, afkølede Chai-te (nu uden tebrevet naturligvis). Rør godt sammen og server iskold med en håndfuld isterninger. Nyd på en varm sommerdag i godt selskab!

2 kommentarer:

  1. Uhhaaaaa, det lyder så lækkert! må prøve en af dagene, sikkert godt til at afkøleflytterpakkeri!

    SvarSlet
  2. BINGO! Du ramte plet med dit indlæg. Var på baresso idag og dér slog tanken mig; "jeg burde lave min egen ice tea!"....og hvad ku være bedre end at lave min elskede chai tea latte til ice-version i denne varme...Jeg låner opskriften! :)

    Hilsen
    Rikke

    SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...