onsdag den 25. september 2013

Efterår i madpakken: spinatsalat med hokkaido-græskar, avocado og æbleeddike


Efteråret er flyttet ind i min madpakke. Sammen med sæsonens mørke og køligere vejr følger nemlig behovet for comfort food, som varmer og mætter. Suppe er oplagt og et hit, men jeg elsker salater med de første råvarer i sæsonen: farverrige græskar, svampe, fine kål, søde figner, friske æbler og flotte rødbeder. Jeg har bagt skiver af et hokkaido-græskar i ovnen med olie og urtesalt (180 grader i ca. 35 min), som jeg nu nyder i mine frokostsalater. I går havde jeg f.eks. denne efterårssalat med i madkassen....

Du skal bruge:
(1 portion)
2 store håndfulde frisk spinatsalat
1/2 rød peberfrugt i tern
100 g ovnbagt Hokkaido græskar i tern
1 avocado i tern
2 spsk feta f.eks gedefeta 
En lille håndfuld græskarkerner 
2 spsk æbleeddike 
Salt/Peber

Sådan gør du:
Bland alle ingredinserne sammen i en skål og smag til med salt/peber samt æbleeddike. Kom i din madkasse. Du kan sagtens variere med andre kerner eller pifte salaten op med figner eller æbler. Vil du have mere gods i, så tilsæt kogte sorte bønner eller kogt quinoa. Nyd med groft brød på sidelinjen. Og ha en rigtig god dag på arbejdet. Velbekomme!

6 kommentarer:

 1. Ej, hvor er her blevet flot! Tommelfingeren opad til både dig og Linn. Og den salat der, den ser virkelig ud som noget, der ville gøre sig godt i min skoletaske!

  SvarSlet
  Svar
  1. 1000 tak Emma! Jeg er så glad for at Linn ville hjælpe mig! Håber salaten her kommer med dig i skole - ovnbagt græskar to-go er et HIT ;)

   Slet
 2. Mums ! Har pædagogiske måltider på mit arbejde og SAVNER min egen gode madpakke !
  Og hvor er her blevet lækkert !!!

  SvarSlet
  Svar
  1. TAK sødeste Miri! Jeg kan godt forstå, at du savner madpakke. Der er noget særligt ved at have medbragt mad til frokost. Jeg er FAN af konceptet

   Slet
 3. Sikke en fin madkasse/salatkasse - hvor er den fra? :)
  Og hvor er dit nye design blevet flot! Ved du om man kan kontakte Linn hvis man måske selv er interreseret i en blog-makeover? ;)

  Camilla

  SvarSlet
  Svar
  1. Madkassen er fra Lagerhaus i Sverige. De har også en webshop, men jeg ved ikke om de sender til DK. Der er også andre sjove...

   Tak for pæne ord om det nye look. Jeg spørger Linn om jeg må give hendes kontaktdetaljer videre ;)

   //Marian

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...