lørdag den 14. september 2013

Fyld spisekammeret som Anne Hjernøe

I dag kaster jeg mig ud i projekt "fyld spisekammeret". Jeg har længe ville eksperimentere med at komme smagen af sommer på glas, så vi kan nyde dem i løbet af den mørke vintertid. Det er lige nu de gode råvarer høstes så du (hvis du som jeg ikke selv har køkkenhave) kan købe blommer, æbler, dildkroner, rødbeder, drueagurker og solmodnetomater, osv. Til det formål har jeg ladet mig inspirere af Anne Hjernøe's seneste kogebog "Anne's Spisekammer" fra Politikens Forlag. Her deler hun nemlig alverdens skønne opskrifter på hvordan du kan lave dine egne spiselige sager - alt fra  hjemmelavet blommemarmelade, syltede rødbeder, hyldebærkaper eller hvad med en lakridssnaps? Jeg satser på at jeg i år skal sylte mine egne rødbeder og agurker, lave chutney, marmelade og måske endda fremstille æblesmør, sirup og eddike med sæsonens råvarer. 

Har du mon fyldt dit forrådskammer med egne spiselige sager i år?

2 kommentarer:

  1. Det der ville jeg også så gerne - men mangler store sylteglas og en ekstra fryser .... nå, men næste sensommer så er jeg også på den der! Her bugner på Samsø af lækre og ofte gratis ting, man kan få lov at komme og hente i folks haver og det er jo næsten ikke til at bære ...

    SvarSlet
    Svar
    1. åhhh jeg flytter straks til Samsø! Det har næsten føltes lidt "snyd" at jeg har skulle finde mine frugter og bær i ICA fremfor at have høstet det selv i andres haver ;). Jeg har ikke frosset noget, men bare syltet sødt og surt :)

      Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...