onsdag den 4. september 2013

Glutenfri madmuffins og fladbrød med kokosmel, æg & cream cheese (makes you go uhmnnnn)

Disse uimodståeligt lækre madbrød er faktisk blevet til, fordi jeg er en klovn til at følge en opskrift. Opskriften er oprindeligt Jane Faeber's Oopsies fra bogen "LCHF - Spis dig mæt og glad", men min fremgangsmåde er en bittesmule anderledes og nemmere hvis du spørger mig. Jeg tillader mig derfor at dele opskriften her med mine twists, da jeg synes disse glutenfri madbrød er så geniale at jeg bager dem flere gange om ugen. De nydes både flade med pålæg på toppen eller naturel som muffins når den lille sult melder sig mellem måltiderne. Tak til Jane for inspiration og superlækre opskrifter (LCHF style):

Du skal bruge:
(ca 6 muffins + 6 fladbrød)

200 g cream cheese
6 øko æg
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
1 spsk loppefrøskaller f.eks. fra Urtekram eller HUSK
3 spsk fint kokosmel (findes i helsekost)

Sådan gør du: 
Varm ovnen op til 150 grader. Kom alle ingredienser i en skål og pisk grundigt til du får en jævn dej. Dejen er ganske flydende, men det er helt ok. Fordel halvdelen af dejen i henholdsvis silikoneforme og som små flade pandekager på en bageplade med bagepapir med stor afstand imellem så de ikke flyder sammen. Bag så i ca. 30 min i den opvarmede ovn ved 150 grader. Snup en madmuffin med i madpakken, haps den som mellemmåltid eller kom dit yndlingspålæg på toppen af de flade brød. Velbekomme!

TIP! Jane Faeber varierer hendes Oopsies brød med f.eks. kanel, sesamfrø eller bær.

4 kommentarer:

 1. jeg har endnu ikke gået lavet oopsies endnu, men jeg satser stærkt på at der laves om på det i weekenden :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det håber jeg du fik testet? Jeg er i hvertfald blevet STOR fan af dem!

   Slet
 2. Er det bare den grønne pakke fra HUSK du bruger?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja grönne HUS fungerer fint. Da jeg er lidt öko-skör, så plejer jeg at köbe denne udgave fra Urtekram:

   http://www.urtekram.dk/productsearch/prodcat//339/loppefroeskaller_oeko_200_g/

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...