mandag den 30. september 2013

HELSEKOST: Hjemmebagte quinoaknækbrød med chiafrø, kerner & cheddar (stærkt vanedannende)


Den anden dag fandt jeg en pose økologisk quinoamel i ICA fra Saltå Kvarn. Det sker tit at jeg laver nye opskrifter med udgangspunkt i en ny råvare, som jeg ikke er bekendt med eller nye produkter på supermarkedshylden. En af mine svenske kollegaer nævnte, at hun brugte quinoamel til at bage knækbrød - så derfor kastede jeg mig ud i sådan et projekt. Og her kommer så en advarsel: resultatet blev så godt, at jeg fik snacket mig igennem hele bagepladen inden der var gået det døgn. Men hey, det er jo både glutenfrit og øko!

Du skal bruge:
(1 bageplade)

1 dl mandelmel
2 dl quinoamel
50 g revet cheddarost
1 1/2 dl frø og kerner f.eks. hørfrø, græskarkerner, solsikkekerner
2 spsk chiafrø
2 spsk olivenolie
2 dl vand
1 æg
1 tsk bagepulver
1/2 tsk havsalt

Sådan gør du: 
Bland alle ingredienserne i en skål og rør godt sammen med elpisker/røremaskine til du en jævn, men letflydende dej. Fordel dejen på en bageplade med bageparpir - så tyndt som muligt og så jævnt fordelt som muligt. Bages i en forvarmet ovn i ca 40 - 50 min. ved 150 grader. Hold øje med hvornår det bliver gyldent og tørt, da det varierer fra ovn til ovn. Afkøl på en rist og bræk i mindre stykker. Opbevares i et lufttæt glas eller en kagedåse (evt. med lås, så du ikke spiser alle på een gang!). Nyd som de er eller top med lidt øko-smør, ost eller kødpålæg. Velbekomme!

TIP! Quinoamel kan købes i danske helsekostbutikker og i flere webshops. Både Aurion & Rømer har økologisk quinoamel. 

2 kommentarer:

  1. Tak for advarslen om at det er svært at holde op med at spise :) Det lyder og ser meget lækkert ud !!!

    SvarSlet
    Svar
    1. ja de er godt nok gode... men måske er det bare mit madglade jeg, der ikke helt kan styre det.... ;)

      Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...