tirsdag den 10. september 2013

Hjemmelavet Ginger Beer. Forfriskende og festlig ingefærdrik (uden alkohol)


Fornyligt var jeg til familietræf med hele den pukkelryggede på min mors side. Det var en supersjov og hyggelig dag hvor alle havde taget lidt mad og drikkevarer med selv. Min søde kusine havde derfor denne fuldstændig himmelske Ginger Beer med, som hun selv havde lavet. Jeg elsker ingefær, så derfor er jeg også stor fan af både Ginger Ale og Ginger Beer. Og så er ingefær ovenihatten immunforsvarets bedste ven, så hvorfor ikke holde sensommer snuen fra døren? Denne opskrift er uden alkohol, men er forfriskende og festlig alligevel. Kusine Tines opskrift kommer her.

Du skal bruge:
1 l danskvand
1 øko-citron skåret i tern (uden skal og det hvide köd)
100 g ingefær skåret i tern
100 g lys muscovado sukker 

3 dl vand

Sådan gør du: 
Kom ingefær og citron i blenderen og hæld de 3 dl vande over. Blend til det er citron og ingefærstykkerne er findelt og si derefter væsken fra "pulpen". Rengør blenderen og kom så væsken tilbage. Tilsæt sukker og blend til det er opløst i væsken. Hældes på flaske og fortynd med enten danskvand eller lemonade inden servering. God fornøjelse! 

Tip! Hvis du vil læse mere om Ginger Beer og Ginger Ale - og hvad forskellen egentlig er på de to, så læs denne artikel.

9 kommentarer:

 1. Eii, det ser bare så lækkert ud, tror da jeg skal ha lavet en portion og jage den snigende forkølelse på retur :)

  SvarSlet
  Svar
  1. god fornöjelse Anita. Og rigtig god bedring også....

   Slet
 2. Den skal da helt klart bare prøves, den vil jo være super mod de forkølser som begynder at true i det danske efterårs vejr.

  Har du en ide om holdbarheden på flasken?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette,

   nej jeg har ikke testet hålbarheden. Jeg er ret öko på den måde, at jeg ser om madvarer lugter eller er blevet mugne för jeg smider ud. Uden nogen konserveringsmidler vil denne ingefaerdrik også have relativ kort hålbarhed i köleskabet. Men skold flasken inden du haelder i - eller anvend en form for konserveringsmiddel hvis du vil öge hålbarheden.

   //Marian

   Slet
 3. Hov ups!
  Jeg kan se, jeg er kommet til at glemme den oplysning, at man skal skære citronskallen af og komme den i blenderen, derefter skal det bitre hvide skal kasseres og citronkødet smides i blenderen. Har ikke prøvet at lave med det hvide skal i også, så det kan godt være det blir for bittert, hvis den ikke bliver fjernet først....sorry!

  Knus kusinen

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt spottet. Jeg har rettet den til! Du har nemlig ret i at den sikkert bliver for bitter med det hvide og skallen! Tak kusine!

   Og tak fordi jeg må dele opskriften her!

   Slet
 4. Svar
  1. Jeg lover, at det smager hurra hurra hurrraaaa!

   Slet
 5. Hej jeg koger 200 gram hakket frisk ingefær med skal i 15-20 minutter, sigter det og tilsætter citron og honning og det holder fint i en uge i køleskab ved 2 grader C.

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...