mandag den 28. oktober 2013

Blomkålssalat med hasselnødder, sensommeræbler og karse (fra Meget mere Alle tiders Karoline)

Der var blandt andet både kamp om kål og hytteost, da vi madbloggere skulle igang med salatopskriften til den nye kogebog fra Karolines Køkken. Vi skulle nemlig sætte os fast på hvilke råvarer vi ville tage udgangspunkt i så vi ikke alle anvendte præcist samme ingredienser i vores salater. Pludselig gik det derfor stærkt på email-tråden, som var det en auktion: KÅL, HYTTEOST, AVOCADO - efterhånden som vi hver især ville sikre, at vi kunne lege med vores yndlingsingredienser i opskriftsudviklingen. Personligt var mit mål at udvikle en salatopskrift med fokus på sensommerens enkelte råvarer. Min salat skulle både være nem at tilberede og samtidig være inspireret af min kærlighed til dansk mormormad. Både blomkål, hasselnødder og karse er gået lidt i glemmebogen, måske fordi mange har et traumatisk forhold til blomkål efter de i 80erne fik lige rigeligt af den overkogte udgave. Men det er synd, for blomkål smager fantastisk når den serveres i selskab med friske og fyldige ingredienser som f.eks. æbler og en fast modnet ost. Med opskriften ville jeg derfor vise, at sund, hjemmelavet mad med naturlige råvarer ikke behøver være hverken dyrt eller kompliceret. Desuden vil jeg slå et slag for, at karse er godt på andet end æggemadder og at blomkålen fortjener en chance til! Foto er taget af dygtige Kille Enna.

Du skal bruge:
(til 4 pers)
1 blomkålshoved (ca. 600 g)
100 g fast modnet ost, fx Castello® Alps Selection Hirten
2 mellemstore æbler, fx ingrid marie (ca. 200 g)
1½ dl hasselnøddekerner (ca. 60 g)
1-2 bakker frisk karse
Dijon-dressing
1 tsk dijonsennep
2 spsk olivenolie
2 spsk friskpresset citronsaft
¾ tsk groft salt
friskkværnet peber

Sådan gør du: 
Vask blomkålen og fjern stok og blade. Del kålen i mindre buketter og riv dem groft på rivejernet – eller kør igennem en blender, så det bliver til blomkålssmulder. Riv osten og bland den med blomkålen. Rør sennep, olie og citronsaft sammen til i en skål. Tilsæt salt og peber og smag til Vend dijon-dressingen sammen med blomkål og ost. Skær æblerne i tern, hak hasselnødderne groft og klip karsen. Bland alt og smag blomkålssalaten til med salt/peber.

Tips: Du kan variere blomkålssalaten med andre friske krydderurter, fx basilikum, mynte eller purløg. Prøv også at anvende solsikkekerner eller mandler i stedet for hasselnødder. Salaten kan serveres som tilbehør til 6 personer. 

2 kommentarer:

  1. Lækker salat marian og tillykke med pladsen i bogen :-)

    SvarSlet
  2. Lækkert, og flot salat! Og hurra for du er med i en kogebog!

    SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...