fredag den 18. oktober 2013

Herligt hapsemad: asiatiske dumplings på Beijing8 i Göteborg (flashback til en lillebitte dumplingbar i Sydney)

Første gange jeg fik dumplings var da jag boede i Sydney for snart 7 år siden. På Potts Point nær Kings Cross ligger verdensmindste dumpling-restaurant - der er så lillebitte, at der ingen siddepladser er overhovedet. Det er faktisk bare et vindue hvor man bestiller og så får man de dejligste hapsere to go. Siden har jeg haft en stor forkærlighed for de små dampede, stegte, kogte eller dybtstegte asiatiske godbidder, der både fås vegetariske eller fyldte med alt fra rejer til oksekød og div. grøntsager. Derfor blev jeg virkelig glad for at finde en forholdsvis nyåbnet dumplingbar i Göteborg. Længe plagede jeg M for at vi skulle spise hapsemad på Magasingatan hos Beijing8 og det lykkes endelig at overtale ham en sen frokost. Vi bestilte 6 forskellige slags dumplings så vi fik smagt lidt af hvert. F.eks. Duck Ginger, som vi bad om at få stegt og hertil en plum & ginger sauce. Vi fik også en dejlig nudelsalat med en slags sweet chili sauce samt fintsnittet kartoffelsalat med koriander og chili. Det hele blev serveret i smukke bambusskåle og kom drypvis på bordet når det var klart. Og det tog virkelig ingen tid før vi fik maden. Alt smagte dejligt og gav mig flashback til min skønne Sydney-dumplingbar. Indretningen hos Beijing8 er superminimalistisk og enkelt, så man sagtens kunne lade som om man var i Asien. Prisen er rimelig også - 3 dumplings for 28 SEK, men der skal så også lidt flere til end bare 3 stk. før at man bliver mæt. Men er du i Göteborg og trænger til en hurtig frokost midt i shoppingen eller en let aftensmad, så vil jeg helt klart anbefale dig at prøve en omgang dumplings hos Beijing8 i de fine minimaliste lokaler på Magasingatan. Det er en spiseoplevelse du bare skal prøve. 

Beijing8
Magasingatan 3

Tip! Beijing8 er en kæde, så der findes flere af slagsen i Stockholm og en enkelt i Lyon, Frankrig

6 kommentarer:

 1. Det er så dejligt med madoplevelser der kan give en flashbacks og gode minder (:

  SvarSlet
  Svar
  1. nemlig Maria. Det er så skønt at være på rejse i minderne - specielt når det er gode madoplevelser ;)

   Slet
 2. mmmh. jeg elsk-elsker dumpling. jeg fik de bedste nogensinde i barcelona. og så i new york, og sidst i paris. jeg mangler virkelig en dumplingsted i danmark. ellers må jeg en tur til sverige, kan jeg høre:) haps!

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg har også savnet en dumplingbar i DK. Skal vi starte en lille vinduesbutik? hehe.
   Du MÅ bare komme til GbG. Det er lige dig.... det kan jeg mærke!

   Slet
 3. Ikke dårligt. Dumplings kan være noget af det lækreste at slippe løs i munden.

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg er enig i, at dumplings - trods det triste udsende - er en festlig spise. uhmmm

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...