onsdag den 23. oktober 2013

SUND SNACK: Daddelkugler med rålakrids, cashewnødder & kokosdrys

Om eftermiddagen melder trangen til noget sødt sig gerne hos mig. Jeg prøver altid at finde på sundere alternativer, da det hurtigt kan blive lidt af en kagefest ellers. Tidligere har jeg lavet de supergode havregrynskugler for voksne og med udgangspunkt i den opskrift har jeg eksperimenteret med at lave variant med lakridssmag. Den kom da jeg tilsatte rigeligt med rålakridspulver fra Urtekram. Så godt. Prøv selv!

Du skal bruge:
(til 15 kugler)
10 bløde dadler
3 tsk lakridsrodspulver f.eks. rålakrids fra Urtekram 
1 tsk kokosolie
1/2 dl cashewnødder
1 dl kold kaffe
1 spsk revet kokos
1 dl glutenfri havregryn (el alm)

Sådan gør du: 
Kom hele molevitten i en skål og blend til du har en tyk, cremet masse. Sæt på køl i 15-60 min. til daddelmassen er stivnet. Tril til små kugler i mundrette bidder og rul evt i kokosmel eller mere lakridsrodspulver inden servering. Opbevar på køl. Enjoy! 

14 kommentarer:

 1. Hejsa.
  Jeg kan simpelthen ikke fordrage kokos, hvilket jo også er en ingrediens i "sunde" snackkugler - har du en opskrift uden?
  Mvh
  Trine

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Trine,
   Jeg har selv kun prøve at lave med revet kokos og kokosolie. Men prøv evt. at skifte de to spsk revet kokos ud med flere havregryn og snup en ekstra dadel i stedet for kokosolien. Det er ikke ganske enkelte råvarer så det er bare om at få en klistret, men jævn struktur så du efter afkøling kan trille kuglerne. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

   God fornøjelse!

   Slet
 2. De skal helt klart afprøves - tak for opskriften :-)

  Kh Gitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme Gitte! Jeg håber, at du kan lide godbidderne :)

   Kh Marian

   Slet
 3. Hej Marian,
  kan jeg bruge en alm. stavblender til at lave dem med?
  Vh. Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne,
   Jeg anvender min stavblender til det - det er en BaMix og den kan sagtens lave en blød masse. Så ingen food processer nødvendig!

   //Marian

   Slet
 4. Jeg har ville lave dadelkugler så længe nu - det er alt for længe siden efterhånden. Lækkert twist med lakridsen - uhm (:

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er meget lettere end du tror Maria. Men jeg kender det godt - at der er noget, som man så gerne vil, men som desværre bare blir glemt. Nu er du påmindet igen ;)

   Slet
 5. Åh, kunne godt spise en håndfuld NU !
  :)

  SvarSlet
 6. Åh kunne godt spise en håndfuld lige nu :)

  SvarSlet
  Svar
  1. hvis jeg kunne kaste så laaaaangt - så ville jeg kaste en håndfuld til dig!

   Slet
 7. Ha, de ligner til forveksling nogle jeg lavede i sidste uge, så du dem? Mums med mums på!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej dem så jeg ikke Emma. Hvor sjovt. Jeg ser lige på dine også :)

   Slet
 8. ammenam de lyder sørme gode, og jeg har alle ingredienser i huset .... sååååå.....:-) og jeg har ikke prøvet at lave sådan en type selv før ....sååååå....

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...