mandag den 30. januar 2017

SUPPETID: Rødbedesuppe med røde linser og friskpresset lime (a la Karolines Køkken)

Frostkolde dage rimer på lune, mættende supper. Som denne rødbedesuppe, der findes i Alle tiders Karoline-kogebogen fra Karolines Køkken. Men jeg har tilladt mig at modificere opskriften en smule. Rødbedesuppen er fyldig, farverig og helt vegetarisk. Helt perfekt til de her kolde januar-dage. 

Du skal bruge:
(4 pers)
1 spsk god øko-smør
375 g rødbeder, skrællede og skåret i skiver
150 g gulerødder, skrællet og skåret i skiver
2 fed finthakket hvidløg
75 g røde splitlinser
4 spsk friskpresset limesaft (og evt. lidt skræl hvis du finder en øko-lime)
1 l vand
1 spsk Herbamare Urteboullion
Salt & Peber
Evt.
Creme Fraiche til at toppe med
Groft brød

Sådan gør du:
Smelt smøret i en mellemstor gryde. Tilsæt så rødbeder, gulerødder og hvidløg. Svits i et par minutter før du tilsætter de røde splitlinser. Rør grundigt inden du tilsætter vand og urteboullion. Kog ved svag varme i ca. 20 min. Når grøntsagerne er blevet bløde blender du hele molevitten til en cremet, jævn suppe. Smag til med friskpresset limesaft, salt og peber. Varm den blendede suppe op igen inden du serverer den brandvarm med groft brød og lidt creme fraiche på toppen! Velbekomme! 

14 kommentarer:

 1. Mou var ikke helt forkert på den da de opfandt sloganet møgvejr = mouvejr
  Selvom jeg til hver en tid vil lave suppen selv så giver jeg dem ret. Når det blæser og rusker uden for så er det lækkert med en skål suppe at lune sig på. Og såden en skål rødbedesuppen er slet ikke så tosset (-:

  SvarSlet
  Svar
  1. ha ha - det har du så meget ret i! Det var et passende slogan.
   Men suppe er jo bare den dejligste comfort food når det regner og rusker udenfor. Det varmer, mætter og føles også sundt!

   Slet
 2. det MÅ være jordens pæneste suppe. den minder mig om min veninde anne, for hendes mor laver jordens bedste rødbedesuppe. mums!

  SvarSlet
  Svar
  1. Annes mor arbejder vel ikke i Karolines Køkken og har lavet denne opskrift? Den er nemlig også dejlig den her....

   Og tak, jeg synes også rødbeder har verdensfineste farve :)

   Slet
 3. Det här receptet ska jag testa i veckan! Jag gjorde klassisk borstj för ett tag sedan och har rödbetor över men vill gärna variera smaken lite. Ska bli intressant med lime.

  SvarSlet
  Svar
  1. Borstj är också hur gott som helt. Jag tycker verkligen om rötbetor båda i suppor och sallad. Älskar smaken samman med lime, ingefära eller getost! Hoppas du tycker om denna recept!

   Slet
 4. Tror jeg skal lave den på mit job, sgu! :)
  Tak for inspi!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeps, ca en gang om ugen, der laver jeg den middagsmad de sindslidende kan købe på værestedet. Gør hvad jeg kan for at det skal være vegetarisk, og hver anden uge laver jeg en suppe. Det er ret let at lave vegesuppe uden de føler sig kødsnydt.

   Slet
  2. ej hvor sejt! Og fedt, at du får lavet dejlige supper til dem ude kød. Røde splitlinser er virkelig min favorit når det skal være veggie-suppe. Den er så go i tomatsupper, indiske curry-supper osv. Haps!

   Slet
  3. Jeps, har allerede lavet karrysuppe med røde linser.!

   Slet
 5. Svar
  1. ja den er virkelig så fin! Rødbedefarven :)

   Slet
 6. As a blog reviewer I have to verify all contents both in Blog spots and WordPress Blogs for uniqueness and readers friendly .I found best content in this blog as well as your article is most useful to all regular visitors .I would suggest this blog for further promotion via google. Thank you for posting such a useful article. Also see by blog posts about
  Indian Restaurant | Indian Restaurants
  Restaurant | Restaurants

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...