tirsdag den 1. oktober 2013

Ugens Madplan: mormor-mad, efterårssuppe & lidt italiensk er på menukortet uge 40


Hver mandag laver vi madplan og handler ind til det meste af ugen. Det har vi efterhånden gjort i flere år og det fungerer bare til, at vi har bedre tid og overskud resten af ugen. Samtidig undgår vi madspild og overforbrug, men får i stedet spist efter sæson og årstid. Alt i alt bliver det bare et meget mere bevidst og funktionelt forbrug uden spild af tid og penge. Og vi skal ikke ringe sammen kl. spisetid for at spørge hvem der laver aftensmad- og hvad vi skal have! Bonus er også, at vi så har aftensmadsrester til vores madpakker. Ugens madplan byder både på mormormad, italiensk og en vegetarisk efterårssuppe. 

Mandag:
Old Schoool tarteletter, høns i asparages og hapse grøntsager

Tirsdag:
Jeg snupper en salat inden yoga & M spiser madder

Onsdag: 
Mormor frikadeller, kartofler og stuvet hvidkål

Torsdag:
Efterårssuppe med rødbede, kokosfløde & brød 

Fredag: 
Italiensk de lux a la M - Saltimboca (venøsteaks, edamameost og spegeskinke) & pastasalat med sweet chili sauce

Lørdag: 
Vi får måske gæster, spiser ude eller spiser rester. 

Søndag:
Ovnbagte rodfrugter, hakkebøffer & "noget-sauce".

Mandag:
Fritatta med jalapeno chorizo & en salat

Hvad skal du spise denne uge?

12 kommentarer:

 1. Hvordan laver du Mormor frikadeller?

  SvarSlet
  Svar
  1. Som min Mormor Rita lavede dem: med lög, rasp, aeg og lidt maelk! Jeg deler gerne opskriften på bloggen hvis det var noget?

   Slet
 2. Det lyder lækkert altsammen!

  Jeg lavede selv tarteletter i dag efter inspiration fra din instagram i går aftes, hvor jeg havde fastedag og kunne ha gnasket hjørnet af skærmen ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha ha - ja det er nok ikke så fastende at spise en halv computerskaerm! Men tarteletter er virkelig også en dejlig spise engang imellem!

   Slet
 3. Dejligt billede - ihh, jeg laver bare stort INTET mad der er værd at vise frem for tiden, ville ønske jeg havde lyst til at lave lækker mad der ku blogges om - men sådan er det nok i perioder, og jeg er bare for optaget af andre ting.. men ærger mig lidt når jeg ser dit foto og læser ugens menu:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har det faktisk også selv lidt op og med med madlavning og bloggerierne omkring det. Men det er virkelig motiverende med en madplan og en misson om at spise op + varierer hverdagskosten!

   Slet
 4. Årh, sidder og får helt lyst til tarteletter - har du mon en opskrift???
  Jeg ville ønske jeg var bedre til at få lavet madplaner, men plejer at suge inspiration til mig i løbet af ugen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil meget meget gerne dele min opskrift på tarteletter - altså på selve höns/asparages saucen hvis det er den du gerne vil have Anita? Jeg har nemlig ikke turde bage selve tarteletterne selv endnu.

   Madplaner er en vane der tager lidt tid - men jeg kan virkelig anbefale at pröve det! Der er kun positivt at sige om madplaner når det först körer!

   Slet
  2. Det er lige præcis saucen jeg efterlyser, er desværre vokset op på købe-versionen, så vil rigtig gerne lave min egen.

   Slet
 5. Jeg syntes simpelthen det er så fantastisk at i holder fast i den gode gamle mormormad - det er så hyggeligt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ik? Det er nu mest M's indflydelse på madplanen. Jeg har aldrig vaeret supergo til at lave klassisk dansk mad, men det er en dejlig udfordring i kökkenet a la vår kaerer mormor! De kunne jo deres kökkenkram for alvor!

   Slet
 6. Tarteletter... mmm. Laver du selv fyldet eller er det færdsig fyld?

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...