lørdag den 2. november 2013

KAFFEKRISE: hvordan brygger du din gode kaffe derhjemme? (min barrista er til service)

For et par år siden investererede vi en fuldautomatisk DeLonghi kaffemaskine. Det er ren luksus, som vi virkelig sætter pris på hver morgen. Det er næsten som at have egen barrista, der laver dagligt sørger for, at espresso, macchiatto eller cappuchino brygges til perfektionisme og starter dagen på allerbedste måde. Men nu har vi altså kaffekrise herhjemme! DeLonghi skal nemlig til service for der er noget galt med mekanikken. Hver morgen ærger jeg mig over, at jeg ikke kan få min sædvanlige espresso med varm mælk for jeg kan overhovedet ikke lide instant kaffe. Jeg synes heller ikke at jeg kan lave en god kop kaffe på min italienske Bialetti brygger eller min klassiske stempelkande. Så nu vil jeg bare spørge dig: hvordan mon du brygger den bedste kop kaffe derhjemme?

9 kommentarer:

 1. Åh nej hvilken forfærdelig krise. Hvad skal man dog gære uden sin sædvanlige morgenkaffe....

  Herhjemme laver jeg kaffe på gammeldags maner. Det vil sige en tragt, et kaffe filter og en elkedel. Og så handler det om at hælde den kogende vand på langsomt og i cirkler, så får man en rund og fyldig kaffe (-:

  SvarSlet
  Svar
  1. Bruger du så en specielt kaffe for at det bliver godt? Jeg har nemlig købt både sådan en kaffetragt og et filter, men det bliver ikke det store hit. Tips og tricks modtages med kaffekys!

   Slet
 2. Åh ja - jeg ville heller ikke undvære min Siemens espresso maskine - men når vi er i sommerhus lave vi altid stempelkaffe. Bønnerne kværnes i en automatisk kværn og så ove ri stemplekanden. Jeg luner lidt mælk microovnen, til kaffen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvilke kaffebønner bruger du mon til stempelkaffen? Det kan være jeg er nødt til at få mig en kaffekværn ;)

   Slet
  2. Du MÅ have dig en kaffekværn! Jeg køber Peter Larsen Java Columbia og kværner selv.

   Jeg laver også stempelkaffe, men det det er jo nok en smagssag. F.eks. drikker jeg som regel sort kaffe, så hvis du er vant til at bruge mælk bliver det klart ikke det samme.
   En gang imellem lyster jeg en kaffe med mælk - så luner jeg kaffe i mikro'en og og pisker det med min mælkeskummer.

   Er man først godt tilvænnet, så kan man aldrig drikke instant igen, ja selv filterkaffe kan det knibe med ;-)

   Slet
  3. Jeg kunne ikke være mere enig, Maiken. Det er som om mine smagsløg er blevet fisefornemme - de vil bare have friskkværnede bønner og lidt varmt, skummet mælk... Jeg må ønske mig en kaffekværn straks for det virker til at være vejen frem :) Tak for tippet!

   Slet
 3. Jeg bruger starbucks sumatra hele bønner som jeg maler før jeg brygger på komfuret på en spansk espressokande. Og så varmer jeg mælk samtidig med at kaffen begynder at løbe op i den øverste del af kanden. Det er uden pis den bedste kaffe i Danmark. Cafekaffe stinker sammenlignet med denne. Men der kommer ikke skum på.
  Hilsen Anne-Sofie

  SvarSlet
  Svar
  1. ej hvor fedt. Jeg skynder mig på StarBucks og henter bønnerne. Hvad er en spansk espressokande monstro?

   Slet
  2. Hej, undskyld jeg så ikke du havde stolt et spørgsmål før nu :) det et bare en pissegod kande jeg har købt i Spanien! Men sådan en man sætter over på komfuret, samme princip som den i din collage :) bare bedre ;) jeg maler bønnerne på en kaffekværn fra Braun. Kniven og motoren er superstærk og det er rigtig vigtigt. Jeg kan ikke huske modelnavn men den er sort og låget skråer så det er bredest der hvor knappen sidder (set fra siden)

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...