tirsdag den 5. november 2013

Lav din egen sunde & allergivenlige øko-yoghurt med aktive mælkesyrebakterier (gør maven glad)

Jeg har fået lov til at prøve et helt nyt, og superspændende koncept, som netop er kommet til Danmark. NutriFlora er et kit, så du selv kan lave din egen sunde øko-yoghurt med mælkesyrebakterierne "Lactobacillus acidophilus" og "Bifidobacterium latis" - altså de aktive kulturer, som din mave og fordøjelse er begejstrede for fordi de holder mave-tarmfloraen i balance. Hvis du, som jeg gerne vil have en gladere mave eller hvis du f.eks. vil undgå gluten eller sukker i din yoghurt, så kan jeg helt klart anbefale dig at lave din egen yoghurt med NutriFlora kittet, der er et 100% naturligt (ikke GMO) og allergivenligt produkt. Du vælger selv hvilken type mælk du vil lave yoghurten på (alm. mælk, lakosefri mælk, sojamælk, e.l.) og om du f.eks. vil tilsætte smag fra krydderier eller sødme fra Stevia/Sukker eller Agavesirup. Det tager tid at lave sin egne yoghurt, men meget af tiden passer den sig selv i processen. Og jeg må indrømme, at resultatet også er hele ventetiden værd. Jeg har nu 3 liter af den lækreste, cremede øko-yoghurt i køleskabet i praktiske portions størrelser, som er perfekte til morgenmaden. Min første portion blev naturel, men jeg har bestemt tænk mig at eksperimentere med at lave min egen vanilje eller kokosyoghurt til næste omgang. Fremgangsmåden får du lige her.

Du skal bruge:
1 NutriFlora Startkit (købes f.eks. på mitliv.dk)
3 l mælk efter eget valg (sødmælk, laktosefri, homogeniseret sojamælk, e.l)

Sådan gør du:
Opvarm mælken til 85ºC - 90ºC og lad den derefter køle ned til 44º-45º C. Man kan køle mælken ned ved at sætte gryden ned i køkkenvasken, og fylde koldt vand op omkring den. Så tager det ca. 8-10 min., alt efter mælkens fedtindhold og temperaturen på vandet. Tilsæt et brev NutriFlora® aktiv-kultur i den ca. 45º C varme mælk og rør godt rundt (uden at piske). Hæld blandingen i glassene i NutriFlora®-boksen, sæt lågene på glassene og sæt låg på boksen. Lad boksen stå i ro i 4-6 timer, hvorefter glassene kan tages op af boksen og sættes i køleskabet. God fornøjelse!
TIP! Sundhedseksperten Umahro Cadogan har i øvrigt lave flere lækre opskrifter med NutriFlora yoghurt, som ligger på youtube. Jeg skal så meget lave hans opskrift på Blueberry Banana Pancakes with quinoa and dark chocolate

5 kommentarer:

 1. nuj hvor lækkert - det lyder helt vildt spændende - det vil jeg altså også prøve!!! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er ret godt og ret hyggeligt at have lavet sin egen yoghurt. Jeg skal helt klart lave flere varianter smagssat med kokosmælk eller vaniljepulver. Håber virkelig det er guf for mavsen med de aktive kulturer :)

   Slet
 2. Smart! Kan man mon bruge rismælk også?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ved jeg faktisk ikke - jeg spørger lige min kontakt ved NutriFlora og vender tilbage med et svar til dig :)

   Slet
  2. Nu har jeg spurgt og rismæk dur desværre ikke. Kan du ikke lide Sojamælk?

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...