lørdag den 9. november 2013

VEGETARISK, SUNDT & BILLIGT: Indisk dahl på røde linser med naan, raita & mangochutney

Der er faktisk ikke meget dårligt, man kan sige om Dahl. Det er nemlig let at tilberede, smager fantastisk, kan laves utrasundt, billigt, vegetarisk og økologisk. Hurra for en varmende comfort food a la bollywood, som mætter og gør alle glade. Indisk dahl er en slags vegetarisk gryderet med smagfulde krydderier og proteinrige røde linser, der koges til en tyk grød. Du kan toppe med forskellige ting, f.eks. mangochutney, yoghurt, raita og nyde din Dahl med kogte ris eller hjemmebagte naanbrød. Denne opskrift er inspireret af dygtige Louisa Lorang efter en opskrift i hende kogebog Spisetid der har mange gode aftensmadsopskrifter, der smager SÅ godt.

Du skal bruge:
3 dl røde splitlinser
8 dl vand
1 finthakket løg
3 fed fintrevede hvidløg
4-5 tomater hakket i tern
1 spsk kokosolie til stegning
1 spsk Tandoori krydderi f.eks. fra Santa Maria
1 spsk Karry
1/2 tsk spidskommen
Lidt chiliflager efter smag
Salt/peber
1/2 friskpresset lime

Tilbehør: kogte ris, hjemmebagte naanbrød, frisk korriander, Mango Chutney, indisk raita eller yoghurt natural.(I kogebogen SPISETID er der en opskrift på rå mangochutney, som jeg kan anbefale også)

Sådan gør du:

Skyl linserne og kog dem så i en gryde med 8 dl vand til de er møre og udkogt. Det tager ca. 20 min. I en anden stor gryde opvarmes kokosolien og alle krydderier, pånær salt/peber, ristes kort til de begynder at dufte. Tilsæt så hakket løg, hvidløg og tomaterne og svits yderligere et par minutter med krydderierne. Kom så de kogte linser (inkl. kogevandet) i gryden med krydderier og løg. Rør godt og tilsæt evt. mere vand hvis det er fordampet for meget. Kog yderligere 15 min og smag så til med salt/peber og limesaft lige inden servering. Nydes varm med gode toppings, hjemmebagt naan og mango chutney. Velbekomme! 

6 kommentarer:

 1. Uuuh, dahl er så lækkert - og den her har jo også den mest indbydende farve! Yum :D

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er både en fryd for øjet og for ganen ik, Anne?

   Slet
 2. Dahl er en af mine absolut yndlingsretter her om efteråret... plejer at lave den med auberginer :) Jeg har endnu ikke prøvet at lave mit eget naanbrød (har vist været for doven), men kan se at det bare er en hurdle jeg er nødt til at komme over, for det ser virkelig lækkert ud :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg skal helt klart lave en version med auberginer snart. Det lyder for lækkert.

   Mht. naanbrød, så er det nemt at bage selv - jeg kan virkelig anbefale det fremfor købe-naan. Lov mig, at du giver det en chance Linda.

   //Marian

   Slet
 3. Uhhh, lækkert! Elsker denne form for mad… Et helt andet spørgsmål: har du på et tidspunkt været i Istanbul og lavet et blogindlæg om det? Er i gang med at planlægge en rejse dertil og mangler lidt input :-) God mandag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan du tro - og du får en email fra mig med de tips jeg har :)

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...