onsdag den 18. december 2013

DECEMBER DRINK: Varm hyldeblomst-glögg med kanel, citron og nelliker (alkoholfri & børnevenlig)

Kan man få for mange glögg-drinks i december? I don´t think so! Jeg er så meget fan af de varmende, krydrede og søde glögg-drinks, at jeg bliver ved med at finde på nye varianter. Denne hyldeblomst-glögg serverede jeg for et par kollegaer i sidste uge, der impulsivt kiggede forbi efter arbejdet. De skulle begge køre bil, så jeg lavede den alkoholfri og med et syrligt indslag af citron. Her komme endnu et varmt december-hit, der endda er ret så børnevenligt. 

Du skal bruge:
(ca 1 l glögg)
2 dl hyldebærsaft
1 l vand
1/2 dl rørsukker
2 hele kanelstænger1 tsk hele nelliker2 skiver frisk citron
Evt. rosiner og mandler til servering


Sådan gør du:

Bland alle ingredienserne i en gryde og kog glöggen op til det bobler. Serveres varm med mandler, rosiner - og evt. hele kanelstænger. Supergod glögg til brunkager og julehygge. 


5 kommentarer:

 1. Åh tak ! Den må jeg indkøbe til - får besøg i weekenden og mine gæster vil elske denne gløgg, da de er pjattede med hyldeblomst :)

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg håber dine gæster kan li gløggen. Du kan altid pifte den op med hvidvin hvis det skal være mere festligt.

   Slet
 2. Det lyder dejligt!
  Jeg har slet ikke nået dertil, hvor man kan julehygge med gløgg og æbleskiver, men så var det bare så dejligt at komme til Manchester og besøge en stressramt Tine, som på trods af det alligevel havde nået at lave en dejlig hvid gløgg - i en voksenudgave ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. NYD Manchester og Tine's selskab. Håber i når at julehygge trods projekt- og Ph. D stress :) Hils hende fra mig.

   Slet
 3. Hvor lækkert!
  Den opskrift vil jeg prøve en kold vinterdag :-)
  Rigtig godt nytår.

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...