onsdag den 4. december 2013

DUFTEN AF JUL: 3 klassiske danske julekager


Julen dufter sødt af kanel, nelliker, vanilje, kardemomme og sukkerbagte småkager. Denne december vil jeg dele alverdens opskrifter fra mine internationale kollegaer. Glæd dig til at blive inspireret af finske, svenske og engelske juleopskrifter. Og af russiske nytårsopskrifter. Dansk jul er og bliver naturligvis det hyggeligste, men det er også spændende at snuse til andre juletraditioner i køkkenet. Hvis du ikke har bagt dine julekager i år, så får du her tre klassiske danske opskrifter, der med garanti sikrer en ægte juleduft. Og husk, de hjemmebagte er altså de allerbedste: 

Pebernødder
En evig klassisker som alle børn og barnlige julesjæle er pjattede med. 

Vaniljekranse
Sød og sprød klassiker, som aldrig slår fejl. Fyld kagedåsen til renden med disse, som måske er verdensbedste af slagsen.

Brunkager
Åhhh brunkager. Jeg er fan! De er så gode og enkelte at bage. Et tip er at skære dem fint og ensartet på mandolinjernet.

Hvad skal du bage denne jul?

2 kommentarer:

 1. Hvor er stjernen fin !
  Jeg skal bage pebernødder med børnene i børnehaven:)
  Hjemme må og skal jeg bage brunekager og vaniljekranse - de 2 skal bages hvert eneste år :)
  Og så kommer jeg nok til at blive fristet og lokket til flere småkager.... :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Miri. Stjernen er fra Svenske Granit, som du måske kender. En dejlig butik med enkelte, fine sager til boligen. Gode opbevaringsting… Det er så hyggeligt at bage julesmåkager. For mig er det også farligt, for jeg kan spise MANGE!

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...