tirsdag den 17. december 2013

LOW CARB: Juleknækbrød med kanel, kokos og kerner (uden gluten)

Sukker, smør og hvedemel har domineret julebageriet herhjemme på den traditionelle mormormåde. Alligevel fik jeg sneget en enkelt Low Carb opskrift ind i hjemmebageriet - sprøde juleknækbrød med en let smag af kanel. De blev spist så hurtigt, at jeg snart må bage en ny portion. Det allerbedste er, at de er super nemt at bage og at du kan varierer ingredienserne alt efter hvad du har af frø og kerner i skafferiet. Uhmnnn….så kan der også hapses lidt julegodter med god samvittighed.

Du skal bruge:
(1 bageplade)
1 dl revet kokosmel
1 dl solsikkekerner
1 1/2 dl sesamfrø
1 spsk chiafrø
2 spsk mandelmel
1 spsk loppefrøskaller (Husk)
1 spsk stødt kanel
2 spsk kokosolie
2 tsk bagepulver
2 1/2 dl kogende vand
Evt. 1 spsk kokossukker og ekstra kanel til topping

Sådan gør du:
Varm ovnen op til 150 grader. Miks alle frø, kerner, mandel- og kokosmel i en røreskål. Tilsæt så kanel, loppefrøskaller og bagepulver. I en anden skål hælder du det kogende vand over kokosolien. Når det er smeltet kommes kokosvandet i røreskålen med de tørre ingredienser. Rør blandingen sammen til en fast, men letflydende dej. Rør dejen ud mellem to stykker bagepapir til den er ca 0,5 cm tyk. Kom på en bageplade med papir og drys evt lidt ekstra kanel og kokossukker på toppen, men ikke for meget da det let kan brænde på. Bages i ovenen i 25-30 min. til knækbrødene har fået en gylden farve. Køl af på en rist og brækkes i mindre stykker. Opbevares i en lufttætbeholder når de er helt afkølet. Nydes som gode som de er eller med lidt smør, ost eller andet pålæg. Velbekomme!

4 kommentarer:

 1. ham herhjemme vil sætte pris på disse. dem laver jeg til ham som julesmåkage;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske er de ikke søde nok til at være småkager, men så gir du den bare gas med kanelen og evt. kokossukker. God fornøjelse Linda. Jag håber, at ham, derhjemme synes de er goe….

   Slet
 2. Hej, har lige lavet disse - og de smager fint, forstår dog ikke hvordan man kan få dem sprøde på 25-30 min.? Mine var helt bløde, og blev heller ikke sprøde efter afkøling. Nu er de i ovnen igen på 100 gr.s varmluft .- så får vi se.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Nielsen
   Hvor tyndt mon du fik dejen smurt ud? Min ovn er varmluft, så jeg ved ikke om det gør en forskel? Jeg håber virkelig de blev gode. Jeg skal helt sikkert teste opskriften igennem igen for at se om tiden er korrekt. Tak fordi du skrev

   Mvh,
   Marian

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...