mandag den 9. december 2013

SENSOMMER PÅ GLAS #3: Økologiske, grønne tomater syltet med vanilje (godt til ostebordet)

Grønne tomater er egentlig i sæson i slutningen af efteråret. Men ikke desto mindre fandt jeg de smukkeste, grønne øko-tomater i min lokale øko-købmand. Jeg kunne ikke stå for dem, da vi her i hytten er ret glade for tomat relish og grøn tomatmarmelade til ost. Denne gang syltede jeg dog tomaterne i store stykker med vanilje - og nu har vi 4 glas, der skal stå et par uger før de kommer på ostebordet. Hvis du er lige så heldig, at du  ligefrem falder over økologiske, grønne tomater, så vil jeg dele denne favoritopskrift med dig, så du også kan få sensommer på glas. 

Du skal bruge:
(til 4 glas)
1/2 kg grønne tomater
1 vaniljestang, delt i 4
Lage: 
1 1/2 dl lagereddike
1 1/2 dl vand
200 g sukker
Evt. atamon til konservering

Sådan gør du: 
Rengør tomaterne og skær dem i passende både. Kog eddike, vand og sukker op i en gryde. Når det koger tilsætter du halvdelen af tomaterne og lader dem koge ved svag varme i 5 min. Tag dem op af lagen og fordel dem i 2 skollede, atamon skyllede glas sammen med 1/4 af vaniljestangen. Gentag med den anden halvdel af tomaterne. Herefter koges lagen op igen og fordeles i de 4 syltetøjsglas. Sat straks låget på glassene. Lad dine grønne syltede tomater trække i lagen i min 2 uger inden du nyder de til ost, dessert eller som tilbehør til aftensmaden. God fornøjelse!

4 kommentarer:

 1. Stegte grønne tomater- var en af mine ynglings film da jeg var en ung kvinde... :)
  Nu vil jeg på udkig efter grønne tomater- tak :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er også en skøn film jo. Jeg vil også jagte flere grønne tomater, for nu har jeg lyst til at spise stegte grønne tomater til morgenmad :)

   Slet
 2. Ser (IGEN) fantastisk ud Marian - jeg får slet ikke takket nok for dine glutenfri opskrifter. Prøver dem alle af efterhånden som jeg når det. Virkeligt dejligt og tusind tak! KH J

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak - og anytime Julia. Jeg elsker at eksperimentere med glutenfri-opskrifter.
   Ha en dejlig december!

   //Marian

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...