søndag den 12. januar 2014

BRÆNDSTOF JUICE LAB: Greenie med spinat, æble, lime & ingefær (festlig sundhedsbooster)

Mad er min medicin og brændstof kroppen. Og engang imellem trænger vi alle til en sundhedsbooster. Men det skal altså smage godt og være lidt festligt før jeg gider være med. Denne Greenie af supersunde, friske øko-råvarer byder både på en festlig farve og en forfriskende smag. Den bliver ikke mindre kedelig hvis du ovenikøbet serverer den i et champagneglas.  

Du skal bruge:
(1 mellemstort glas el to mindre shots)
2 store håndfulde frisk spinat
1 grønt øko-æble
1/4 øko-lime, uden skræl
Et par mm ingefær efter smag

Sådan gør du:
Rengør alle ingredienserne og husk især at få spinaten vasket grundigt. Kom alle råvarer i din saftpresser. Sæt på køl i ca. 10 min og server i fine glas. På morgenbordet, efter arbejde, inden træning eller når-som-helst hvor du trænger til et frisk, grønt boost af superfoods. Skål!

SUNDHEDSFAKTOR
Spinat er sprængfyldt med magnesium, kalium og folat - altså B9 vitamin i naturlig form, der er guf for blandt andet hjernens produktion af signalstofferne dopamin og serotonin samt en herlig kredsløbsbooster. Spinat indeholder også klorofyl, der er godt for fordøjelsen. Ingefær er nærmest en folkemedicin i det indiske køkken og har utallige sundhedsmæssige egenskaber. Ingefær stimulerer fordøjelsen pga. dens æteriske olier, den er sprængfyldt med antioxidanter og naturlige betændelseshæmmende stoffer, som både ømme led og immunforsvaret elsker dig for. Æblet er faktisk også en ven til maven pga. fibertypen pektin, der nærer den gavnlige tarmflora (og kan forebygge forstoppelse). Æbler er også kolesteroldæmpende og har et højt indhold af c-vitamin.

6 kommentarer:

 1. smagsfest! jeg laver også denne variant - p.t. bruger jeg dog grønkål i stedet for spinat, da jeg kan få den dansk. mmh. elsk-elsker hjemmepresset saft.

  SvarSlet
  Svar
  1. Uhmn hvor lækkert med grønkål - det skal jeg se om jeg også kan finde svensk og øko. Det smager ikke for "kålet" når det juices?

   Slet
 2. Den må jeg lige smage :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er go! Og ikke for "grøn" i smagen. God fornøjelse :)

   Slet
 3. Uhhmm, ser bare god ud. Den vil jeg lave! Jeg er vild med rødbedesaft, ingefær, lime og knust is .... evt lidt æble eller gulerod også i den. Kan fint udgøre en frokost faktisk:-) Sundhed ud over alle grænser på den naturlige måde....

  SvarSlet
  Svar
  1. Ihhh nu kommer du mig i forkøbet, Marianne :) I morgen har jeg nemlig planlagt at dele min rødbedefavorit - og den minder næsten om din. Men det må vel bare betyde at vi har næsten samme smagsløg :)

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...