fredag den 10. januar 2014

FLASH BACK FRIDAY: Håndarbejde & Husgerning (om dengang jeg ikke kunne lave mad)

Jeg synes tydeligt, at dette forklæde viser, hvor lidt madlavning og håndarbejde interesserede mig da jeg var 7-8 år. Forklædet her skulle vi lave i håndarbejde året inden vi startede på husgerning i folkeskolen. Jeg var for doven til at skifte tråd på symaskinen og gad i det hele taget ikke gøre mig umage med mit forklæde. Selv kartoffeltrykket er bare klasket på! Tror faktisk, at det var på grænsen til at jeg bestod ”sykørekortet”. Jeg husker også, at jeg vist ikke kom i skole den dag hvor vi skulle lave leverpostej i husgerning – for kød var da bare det ulækreste i hele verden. Min mor har åbenbart gemt mit fine forklæde for det lå nemlig blandt gaverne til mig under juletræet. Som et minde om en tid, hvor jeg var kræsen, vegetar og for utålmodig til at lave et fint stykke håndarbejde. Jeg er stadig for utålmodig til håndgerning, men i dag er jeg hverken vegetar, kræsen eller ligeglad med mad. Utroligt hvordan min interesse og passion har skiftet fra dengang til nu, hvor jeg tænker på mad konstant, elsker at lave mad og sammensætte råvarer på nye måder. Men kartoffeltryk er forevigt lagt på hylden… jeg lover!

4 kommentarer:

 1. Det er da et fint forklæde ift du var 7-8 år :-)
  Det ligner noget jeg kunne ha lavet da jeg gik i 8. klasse - haha ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ligner også noget jeg kunne ha syet i dag, Kusine Tine. Jeg har virkelig ikke tålmodighed til alt det der nussearbejde med sytråd osv. Jeg kan huske, at jeg synes det være sjovest at trykke på symaskines "pedal", men egentlig ikke gad lave det der forklæde overhovedet…. haha

   Slet
 2. Så sjovt og alligevel vedkommende indlæg :-) Jeg gik faktisk på "Marthaskole" i tre år efter skoletid, og jeg var absolut ikke vild med alt det huslige. Præsterede at brænde meget dyrt kød på, hive ovnristen ud med alt for stor fart så 6 tærter (fra 6 grupper) fløj ud og blev total smadret på gulvet. Synes dit forklæde er ret chick ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de pæne ord om mit forklæde…. haha… tænk, at du har gået på Martha-skole. På en eller anden måde gad jeg faktisk godt ha gået på en slags husmorskole. Det er nemlig ikke altid lige så let som man tror, at være husholderske, vel? haha.

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...