fredag den 3. januar 2014

FLASH BACK FRIDAY: Højdepunkter for bloggen & mig i 2013. Fotoglimt fra året der gik.

2013 blev kickstartet med en skitur til Dolomitterne og Canazai i slutningen af januar. Jeg fandt hurtigt ud af, at jeg ikke er et naturtalent på ski, men at jeg var langt bedre til afterski, der bød på varmende drinks.

I februar flyttede juicemaskinen ind og vi fik for alvor lavet energibomber sprængfyldt med farverige vitaminer. Jeg faldt pladask for kombinationen af rødbede, ananas, æble og ingefær.
Der var både sol og sne i marts. Jeg var i Danmark på påskeferie og havde et karsekit med til mine to nevøer i stedet for et chokoladepåskeæg.  
I april kastede jeg mig for alvor ud som vindues farmer og startede min egen urban farm med øko-tomatplante og alverdens krydderurter. Jeg testede også at gro toppen af en ananas og en avokadosten. Ananasen blev rådden, men avocadostenen voksede sig til en fin plante, som jeg har endnu.

Det var en travl maj måned, men den var dejlig. Jeg havde fødselsdag og blev forkælet hele dagen af M. Vi gik tur, lavede mad over bål og spiste på en italiensk restaurant. Forinden havde mine svenske kollegaer også arrangeret en surprise middag for mig. Så hyggeligt og sødt af dem. Og så var jeg 4 dage i London for at besøge min veninde Cris og det blev til fantastiske spiseoplevelser, gode grin og hyggelige stunder. Min søster var også på besøg i Göteborg og vi slappede af på Arken Spa Garden. Arrhh rarhed!Smukke skærgårdsture, sprødt kål og svensk midsommer var overskriften på juni og juli. Det blev både til fin middag på skærgården med M's mor, picnic med min veninde og så tog M og jeg selv en lille camp trip til Vargö i juli. Min kusine og hendes kæreste var også på visit og på en ultravarm sommerdag spiste vi økologiske-krebs på Vrångö. Mor Bente fylde rundt og hele den pukkelryggede hyggede igennem på Rønbjerg feriecenter. Jeg fik æren af at være gæstblogger hos Kålkællingerne og delte min kærlighed for 80ér salaten med kinakål. Og så fejrede vi Midsommer hos min svenske kollegaer, Anna & Morgan. Sverige var sommerfin og hele min familie kom på ferie i Göteborg hvor vi badede i skovsøer, var på kanalrundfart og gik tur i Slotsskogen. 


Højdepunktet i august var helt klart ferien i Skåne. Hold fast hvor den bød på mange gode spiseoplevelser, smuk natur og afslappende spa. Vi blev forelsket i de fantastiske pizzaer på Friden Gårdskrog blandt fritgående høns og skønne æbletræer, sparitualet på Ystad Saltsjöbad's Creek Experience, Aler Stenar, Kafferösteriet på Österlen, telteri i den skånske natur, Creperiet i Rörum og det grønne paradis, Mandelmann's Trädgårder. Skåne er en himmel for mad- og naturglade øko-freaks, som mig.  


I sensommeren testede jeg for første gange at sylte-amok. Jeg lavede marmelader, eddiker, rødbeder og ovnbagte tomater. I september flirtede jeg også med LCHF for første gang og blev inspireret til f.eks. at bage glutenfrit. Jeg arbejdede sammen med Linn og fik endelig opdateret designet her på bloggen - hurra!! Knap så hurra for september var, at jeg blev stukket af en bi på øjenlåget.


Oktober rimede på stolt og taknemmelig. Karolines Køkken udgave Meget Mere alletiders Karoline, hvor jeg og andre madbloggere havde fået lov til at bidrage med en salatopskrift. Samtidig udgav Julia Lahme "Blogbogen", hvor Brændstof bliver nævnt som et eksempel på et godt blognavn (ihhhhhh altså). Vi er i Danmark til bryllup i fine klæder og jeg køber et Alt for Damerne på tanken og opdager stolt at Julia Lahme også har bloggen her med på en top 5 liste over yndlingsblogs (røde kinder og tøsefnis i glæde). Jeg er fuld af taknemmelighed og smadderstolt over den positive opmærksomhed. TAK JULIA & Karolines Køkken for at overraske og gøre glad i oktober. 

Der var kaffekrise i november fordi vores DeLonghi-maskine var til service. Jeg eksperimentede med forskellige andre brygmetoder, men kaffesavnet forblev stort. Derimod opdagede jeg NutriFlora yoghurt - kittet, som gør det muligt selv at lave yoghurt med de gode probiotiske kulturer. Og så holdt jeg også æblekalas her på bloggen. Jeg var også med i madbloggerudfordringen hvor madbloggere blev udfordret til at dele en opskrift fra andre blogs. Fra SUND MUMS lavede jeg derfor den herligste æbletærte med glutenfri smuldredej. 

Julegodter, glögg i store mængder, masser af julehilsner fra Brændstof og gavekøb til familie og venner. Der blev hygget igennem i december og spist rigeligt - altsammen for at booste julestemningen, der lod vente på sig. Juleferien bød på 10 dage i godt selskab i det danske land, hvor vi blev forkælet med gaveregn og julemad, kørte godt 1200 km, besøgte så mange som vi kunne nå i juledagene. Nytåret ind i det hyggeligste sommerhus i Blokhus med min yndlingskusinen og hendes kæreste samt den bomuldsbløde-hund Gabi.


2013 bød på både på mange personlige udfordringer for mig, men heldigvis også mange herlige stunder med gode spiseoplevelser, positive overraskelser og dejlige mennesker. Og fornyet motivation for at booste endnu mere madpassion, økologisk kærlighed og sundhedsdrømme i Brændstof!

4 kommentarer:

 1. Tænk hvilket år 2013 var for dig !
  Det må være dejligt at se tilbage på :)

  SvarSlet
  Svar
  1. ja med lidt blandede følelser. Jeg hepper på et bedre og mere positivt 2014!

   Slet
 2. Hvor er du sej på ski.
  Jeg beundrer dig for alle de oplevelser, du altid når gennem et år. Jeg må se at blive mere spontan ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. TAK. Jeg er sej nok når jeg STÅR på skiene… når de kører ned af snebakkerne, så er det en anden sag.

   Hvis du få rmig ned i gear, Malene - så skal jeg nok tage dig med på eventyr og oplevelser i år ;)

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...