torsdag den 30. januar 2014

HJEMMELAVEDE TORTILLAS: Mexicanske majs- og hvedetortillas med surdej

Vidste du, at jeg arbejder på Santa Maria her i Göteborg hvor jeg blandt andet beskæftiger mig med vores tortilla sortiment? Selvom jeg via mit arbejde snakker dagligt om (og spiser en del) tortillas, burritos og andet Tex Mex inspireret mad, så bliver jeg aldrig træt af at spise det. Jeg drømmer om, at rejse rundt og spise mig igennem Texas sammen med M - engang. Nu har jeg for første gang selv lavet mine tortillabrød. Det var nemmere end jeg troede og derfor ikke sidste gang jeg kaster mig ud i dette. Jeg blandede majs- og hvedemel og tilsatte surdej i dejen. Det er ikke et must, men jeg er ret glad for surdejssmagen. I det oprindelige mexicanske køkken blev tortillas altid lavet på majsmel og jeg synes den lettere søde majssmag passer godt til de krydrede, tunge kød som fyldes i de tynde tortillas. 

Du skal bruge:
(ca 10 tortillas)
3 dl majsmel
4 dl hvedemel
1 knivspids salt
1/2 tsk bagepulver
2 dl vand
1 dl surdej (eller vand)
2 spsk olivenolie
1 æg

Sådan gør du:
Kom alle de tørre ingredienser (mel, bagepulver, salt) i en røreskål. Tilsæt æg, olivenolie og surdej. Rør sammen f.eks. i en røremaskine. Tilsæt så vandet lidt ad gangen. Dejen skal være blød og lidt elastisk, men ikke klisteret. Lad den hvile i ca. 20 min. på køkkenbordet. Herefter deler du dejen i 10 lige store boller. På et melet bord ruller du hver kugle ud til et tyndt fladbrød. Bag brødene på en varm, tør stegepande i 5-10 min på hver side - eller til, at de har fået en fin gylden farve. Inden servering varmes brødene kort op igen så de bliver bløde og bøjelige. Jeg anvender bare mikroovnen til at lune mine tortillas i 5 sekunder inden jeg fylder alle de gode sager i mine hjemmebagte tortillas. AIIIIIIIIIII CARAMBA de er gode. Velbekomme!

6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tak Miri - og de er altså smaddernemme at bikse sammen…

   Slet
 2. Det vil være et drømmejob for mig, for jeg er vild med mexikansk mad.

  Med surdej - det lyder slet ikke dårligt. Skal vist have gang i en ny portion surdej

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er vist ingen vej udenom Mette! Måske er surdejen et lille weekend projekt :)

   Slet
 3. Mums, det ser godt ud. Jeg kaster mig næppe ud i at bage dem selv, men jeg kunne sagtens bruge inspiration til indholdet :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker quesadillos hvor du fylder ost, salsa og f.eks. skinke mellem to tortillas og bager dem på panden. En slags mexi-toast. Enkelt og supergodt. Jeg fylder gerne mine tortillas med chili con carne kød, med salat, feta, tomater, salsa og creme fraishe. Eller med hjemmerørt tunmousse. Enchiladas er en anden favorit. Kylling i en tomat-chili saucne, der rulles ind i tortillas og bages i ovenen med ost på toppen…. det gælder bare om at fylde med alt hvad du godt kan li ;)

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...