mandag den 20. januar 2014

HURTIGE MADBRØD: Indiske chapati bagt på panden (perfekt til curry, dahl eller suppe)

Indisk mad står højt på min hitliste. Hjemmelavet curry, dahl eller andre dejlige vegetarretter er noget af det bedste vintermad. Det varmer, smager krydret uden at være for stærkt og så mætter det også på en fin måde. Når vi laver indisk til aftensmad så bager vi gerne naan-brød til. Det er nemt og godt. Men den anden aften var der ikke tid til bage naan. Derfor kastede jeg mig ud i disse indiske pandebrød, Chapati, i stedet. Det tager max 20 min og er faktisk ganske udemærket. Ikke luftige som naan-brød, men stadig gode som tilbehør til de velduftende gryder. 

Du skal bruge:
(ca. 8 små brød)

150 g hvedemel
1/2 tsk salt
1 dl vand

Sådan gør du:
Rør dejen godt sammen. Den må ikke være for klisteret. Del den i 8 små kugler, som alle rulles helt flade - ca. 3 mm tykke. Brug godt med mel, så dejen ikke klistrer fast på bordet. Varm en tør teflon-stegepande op og bag 2-4 fladbrød ad gangen. Lad dem bage til de bobler let op og bliver gyldne. Vend så og bag på den modsatte side. Du kan evt. trykke dem lidt ned på panden for at få dem bagt mere jævnt. Serveres lune til indiske gryderetter eller bare klassiske supper. Velbekomme!

7 kommentarer:

 1. Den bliver straks skrevet ned ! Tak :)

  SvarSlet
 2. Så var der lige tilbehør til karrysuppen i morgen

  SvarSlet
  Svar
  1. Super! Og det behöver jo hverken haeve eller noget!!!

   Slet
 3. Nu spørger jeg måske lidt dumt, da det er et nemt og hurtigt lavet brød, men her kommer det alligevel: kan det fryses ned til en anden god dag? Har ofte dage, hvor selv sådan noget nemt noget slet ikke kan overkommes, så det ville være lækkert, hvis det kunne. Også så jeg måske kunne bruge dem som pizzabund :)

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg har faktisk ikke selv prøvet at fryse brødene ned, men synes bestemt ikke det lyder som en dårlig idé. Jeg kan lige teste det næste gang jeg bager dem og så får du et svar her…. jeg tror faktisk godt de kan bruge som pizzabund, selvom disse indiske brød er en smule "seje" i dejen sammenlignet med alm pizzabunde. Det må komme an på en prøve Heidi :)

   Slet
 4. Skal man stege dem uden smør eller olie?

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...