mandag den 6. januar 2014

ØKOLOGISKE HITS: Mine bagefavoritter lige nu

Jeg er pjattet med at finde nye øko-produkterne på hylden og varierer gerne mine øko-indkøb så snart, der er nye smagsoplevelser at finde. Nu hvor jeg bor i Sverige er der andre økologiske varer, som havner i indkøbskurven men jeg har også stadig mine danske øko-hits. Tænkte, at jeg lige ville vise dig et miks af mine økologiske bagefavoritter lige nu. Alle disse gør det supernemt f.eks. at bage glutenfrit, LCHF eller stenalder-agtigt. Men du kan også sagtens anvende dem i dit helt almindelige køkken uden dikkedarer. Her kommer listen fra venstre mod højre på billedet:

#1 Økologisk mandelmel fra Kung Markatta. Perfekt til at bage dejlige kager, pandekager, brød eller blande i morgengrøden. 


#2 Økologisk Low Carb bageblanding fra Urtekram. Et brødmix, der gør det topnemt at mikse et glutenfrit stenalderbrød sammen uden for mange carbs.

 
#3 Økologiske Chiafrø købt i helsekost. Chiafrø er en slags superfood fyldt med nærlig, antioxidanter og essentielle omega-3 fedtsyrer. Og så suger de op til 12 gange væske af deres vægt! Jeg bruger dem i køleskabsgrød, havregrød, mysli, knækbrød og pandekager.

#4 Økologiske loppefrøskaller - eller HUSK - fra Urtekram. Uundværlig kilde til fiber hvis du bager glutenfrit, da de er med til at give en fin struktur. Du kan også booste fiberindholdet i din smoothie eller blot rører loppefrøskallerne op i et glas vand eller juice. Jeg anvender dem altså mest til bagværk!


#5 Økologisk vaniljepulver fra Urtekram. Det her produkt kan jeg ikke leve uden! Det giver den fineste, bløde sødme uden tilsat sukker. Jeg bruger det i kager, grød, yoghurt, myslimix og hvor jeg ellers vil have et sødt strejf.


#6 Glutenfri, danske og økologiske havregryn fra Urtekram. Sikke et luksus produkt! Simpelt, men godt i grød, kager, knækbrød og pandekager.


#7 Økologisk quinoamel fra Saltå Kvarn. Quinoa, er som chiafrø, lidt af en superhelt fra Sydamerika rent sundhedsmæssigt. Quinoa er naturligt glutenfri og fyldt med aminosyrer, der giver den et ret højt indhold af protein. Jeg bager brød, knækbrød, fladbrød og pandekager med quinoamelet. 


#8 Økologisk, revet kokos fra ICA's "I love Eco" serie. Jeg er vild med revet kokos som det er, ristet i min morgenmysli eller bagt i kager. 


Du finder masser af inspiration til anvendelse af mine favoritter på opskriftssiden. Har du selv nogle økologiske bagefavoritter?

6 kommentarer:

 1. Tak for listen :-) Jeg tager altså hatten af for din sundhed. Jeg kommer alt for tit til at bage det usunde også selvom mit skab bugner af økolækkerier :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. inden du løfter hatten for højt, så må jeg altså indrømme at jeg slet slet ikke er så sund som jeg gerne vil være. Men lige pt. synes jeg det er ret sjovt at bage øko og glutenfrit! Og så forsøger jeg at undlade kagebagning ;)

   Slet
 2. Tak for at dele disse lækkerheder !!

  SvarSlet
 3. Åh hvor jeg elsker svensk indpakning! ALT indkøb er bare bedre på den anden side af sundet ! Og godt nytår til dig <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også ret stor fan af Saltå Kvarn's emballager, men synes bestemt også Urtekram har pæne indpakning. Og ALT indkøb er slet ikke bedre. Faktisk halter det altså en hel del med økologien på denne side af sundet!!!

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...