tirsdag den 14. januar 2014

MORGEN TOPPING TIP: Rist hasselnødder og tryl nougatsmag frem (et hint af Nutella)

Dette tip er nærmest ikke en opskrift, men mere en påmindelse om, at hasselnødder bliver mere guf og godter-agtige hvis du rister dem. Hasselnødderne får nemlig fremtryllet en luksussmag af nougat og et hint af Nutella når de ristes. Og kombineret med f.eks. frisk æble, kokosflager og lidt økologisk blomsterhonning så udgør de pt. min totalt yndlings-topping på morgenyoghurten eller den lune grød. Du kan enten riste nødderne på panden eller i ovnen, men jeg snupper oftest panden. 

Du skal bruge:
MASSER af hasselnødder

Sådan gør du: 
Rist hasselnødderne på en tør pande ved middelvarme. Sørg hele tiden for at røre rundt og flytte på nødderne så de ikke brænder på. Jeg rister dem til den brune hinde falder af  - du kan evt. smuldre det af løbende mens du rister resten færdig. Det sviner lidt, men det er det hele værd. Rist i ca. 15 - 20 min, men hold øje med at de ikke bliver sorte. De skal være gyldne og sprøde. Lad dem afkøle helt inden du hælder dem på et opbevaringsglas. Nyd som topping på frugtsalat, yoghurt, grød eller snack som de er. ENJOY!

6 kommentarer:

 1. Mums. Det var da en god reminder, det tror jeg lige jeg vil gøre med min næste pose hasselnødder, som jeg ligeledes ofte kommer på morgenmaden :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan varmt anbefales Maiken. De bliver altså kun bedre når de lige får en ristning… haps!

   Slet
 2. ristede hasselnødder er SÅ godt - et godt tip er at komme nødderne i et ildfast fad og så i ovenen på 200 grader i ca. 10 min. og så nudlre man skallen af i et ret viskestykke - easy peasy :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også smaddersmart at lave dem i ovnen. Tak for det tip Maria :)

   Slet
 3. jeg bruger for sjældent hasselnødder! herhjemme er det altid mandlerne, der vinder. det skal der laves om på nu - for du sagde 'nutella', og dér vandt du mig;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Altså de ristede hasselnødder vinder faktisk over mandlerne herhjemme. Så meget elsker jeg dem…. håber de også ender med at hitte hos dig, Linda :)

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...