onsdag den 29. januar 2014

NYTÅRSKUR: Fasteudfordring og hvordan du kan vinde den nye 5:2 kurens kogebog af Mimi Spencer

NU skal jeg altså prøve det der let faste som alle er så glade for. Enten fordi de har fået fornyet energi eller tabt nogle kg. Det er jo ikke fordi man slet ikke må få noget at spise på de dage hvor man faster. Så mon ikke jeg også kan overleve det? Jeg tager gerne en tester på et par uger så jeg i første omgang prøver 4 dage med let faste i alt. Det bliver sikkert en stor prøvelse for mit madglade hjerte og mit ustabile blodsukker - men jeg giver det en chance for jeg trænger til en detox eller nytårskur ovenpå julens tunge madfest. Grunden til at jeg nu også tør våge mig ud i det nu er den nye bog fra Politikens Forlag "5:2 Kurens Kogebog". Den er nemlig proppet med inspiration til hvordan du kan lave lækre måltider med få kalorier til faste dagene. Uanset om du er til faste eller ej, så kan du også få fornøjelse af kogebogen som inspiration til Low Carb opskrifter - altså hvis du gerne vil skære lidt ned på kulhydraterne og få sund, velsmagende mad. I alle bogens opskrifter kan du se hvor mange kalorier du får og på den måde skulle det være ret enkelt at holde sig under de 500 kacl. på fastedagene. Vil du være med til en mindre fasteudfordring sammen med mig?

5:2 kurens kogebog er skrevet af Mimi Spencer, udgivet på Politikens Forlag, koster ca. 199 kr i vejl udsalgspris og kan f.eks. købes her.

Konkurrencen er slut. Det blev ANNA - svar nr. 3 som vandt via tilfældig udtrækning. Anna, send mig en email så jeg kan få din adresse: marian@neeruplarsen.com

23 kommentarer:

 1. Kære Marian, hvor fint! Den bog vil jeg meget gerne vinde! Jeg har fastet rigtig meget, alle mulige og umulige typer af faster. Jeg synes det er helt vildt spændende, både fordi jeg virkelig føler at jeg gør noget godt for min krop, men især fordi mad rigtig meget sidder i hovedet på mig. Tanker om mad, planlægning, ønsker, længsler...Når man faster falder hovedet til ro. Man behøver ikke længere spekulere på det næste måltid og så kommer der plads til at man kan se på en masse andet som dukker op i hovedet. Det synes jeg er det allerbedste ved at faste og grunden til at jeg ofte anbefaler folk at gøre det. Fordi man så får en mulighed for at se på alle de tanker som man ofte skubber væk ved konstant at gå og planlægge det næste måltid, den næste snack osv. Det er virkelig godt for min mad-hjerne at faste! Knus til dig, og jeg vil glæde mig til at høre om hvordan du oplever det.

  SvarSlet
 2. Jeg må indrømme jeg hidtil ikke har været tilhænger af denne fastekur. Men grundet den nye omtale og nye vinkler, har jeg givet det endnu et forsøg.
  jeg synes det giver super gode resultater, tiltrods for min tidligere intentation og instilling. Super lækre opskrifter til fastedagene gør det ikke mindst bedre at holde fokus, og kunne leve efter dette princip.
  GOD KUR og ikke mindst livsstil.
  Agnethe-emilie@hotmail.com
  Fortsat god dag og held og lykke i fremtiden. <3 <3

  SvarSlet
 3. Skøn konkurrence! Jeg har ikke fået prøvet 5:2 kuren endnu, men det skal jeg helt sikkert. Er ret fascineret over, at man kan lære sig selv at blive mindre sulten (jeg er nemlig ret tit sulten ;) ) Jeg har ikke så megen erfaring med kur. Det har indtil videre fungeret godt for mig, at dyrke motion og spise sundt - selvfølgelig med lidt usundt engang imellem :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Anna - du har vundet bogen! STORT tillykke. Men vil du ikke sende mig en email så jeg kan få din adresse? Marian@neeruplarsen.com

   Slet
 4. Jeg har ingen erfaring med faste, men er super nysgerrig og ville elske at lære mere om 5:2. Ved nærmere eftertanke, tror jeg måske bogen ville blive en gave til min far, som er begyndt at interessere sig for faste.
  KH
  Anne

  SvarSlet
 5. Jeg har været i gang i ca. 3 uger. Jeg kan allerede mærke at jeg er blevet bedre til at styre min sult - plus der er røget lidt kilo ;)

  brodk@msn.com

  SvarSlet
 6. Jeg vil så gerne prøve 5:2 kuren.. Jeg har en kollega, der har haft stor succes med den, så jeg vil også gerne selv i gang, men har brug for noget inspiration til maden. Jeg har generelt ikke den store erfaring med kure, jeg bruger mest motion og en varieret kost og så at tænke når jeg spiser, altså om det er noget jeg har brug for, om jeg er sulten, eller jeg bare spiser for at spise, eller fordi der er hyggeligt mm. :-) dittemus_88@hotmail.com

  SvarSlet
 7. At drikke rigeligt vand er altid godt. Og at lade være med at handle når man er sulten ;)
  Jeg er ved at køre lidt sur i min livsstilsændring og trænger til, at vægten går et hak ned - måske denne bog kan hjælpe mig på vej.

  signe_n_a(a)hotmail.com

  SvarSlet
 8. Jeg vil simpelthen så gerne læse den bog. Er nysgerrig - men har aldrig taget skridtet og fået prøvet det med faste. Til gengæld er mit sundhedstip noget så simpelt som Ingefær :-) efter jeg har fået den lille heftige sag ind i mit liv kører mit system bare bedre. Jeg tager gerne et rent shot - med de dage jeg skal være lidt god ved mig selv smider jeg det i en latte. Det gør underværker! Kvikker op, renser ud og sørger for at holde systemet igang. Og så får man varmen her i kulden :-)

  SvarSlet
 9. Hytteost, æg, avokado kan hurtigt blive min favorit middag - let og enkelt :)

  SvarSlet
 10. Jeg har tidligere tabt mig på Vægkonsulenternes program. Jeg har dog taget på igen og vil gerne prøve 5:2
  Jacobsen.betty@gmail.com

  SvarSlet
 11. Faste i begrænset, kontrolleret mål er perfekt til at tabe sig/holde vægten.
  Lidt hovedpine til at starte med, men efterfølgende bliver man så'n helt dejligt let i hovedet. :)

  SvarSlet
 12. Jeg er på en blanding af retrokur og 5:2 - Spiser råkost i store mængder, alle slags grøntsager kan bruges, og det smager så godt. - Kunne dog godt bruge lidt mere inspiration, så kogebogen ville være fantastisk!

  SvarSlet
 13. Jeg har fastet et par gange. Mit bedste råd er at gøre det på en dag hvor man har travlt. Så glemmer man nemmere sulten, og vupti, pludselig er det tid til aftensmad. Jeg kan på ingen måder faste på en fridag, det eneste jeg ville kunne tænke på er mad mad mad! Og tiden snegler sig afsted. trineborup@stofanet.dk

  SvarSlet
 14. Jeg er egentlig trofast low carb fan, på 15. år, og er lykkelig for altid lige at kunne skrue på kulhydrat-knappen, når bukserne begynder at stramme. Min kæreste fungerer det ikke helt for, og han er lidt lun på det her faste.. og jeg hopper da gerne med på.. nysgerrig.

  SvarSlet
 15. Da jeg var yngre, var jeg rigtig god til det med at faste, men har det meget sværere nu. Dog tror jeg 5:2 kuren kunne fungere rigtig godt, da det er et overskueligt tidsrum. - ravnmann@gmail.com

  SvarSlet
 16. Spædende. Jeg er meget fascineret af 5:2. Mit bedste sundhedstip, følg med på insta. Man får så meget inspiration og motivation. :-) Og planlæg en masse måltider, jeg laver altid morgenmad og middagsmad, og så tager jeg somregel rester fra aftensmaden til frokost.

  Vh. Christina Stoldt
  christinabstoldt@hotmail.com

  SvarSlet
 17. Ingen erfaring med faste - til gengæld er mit sundheds-tip at snige grøntsager ind i ALLE dele af aftensmaden; hver dag. Fx er lasagne ikke bare lasagne; det er gerne med tomater, squash, gulerod og løg i, serveret med salat. Pirogger er ikke bare pirogger; de er fyldt med ærter, majs, peberfrugter og porrer! Jeg kunne blive ved. Ud over at det er sundt, smager det jo også bare fantastisk. :-)
  Kh Ísbjörg / opholdsrum.wordpress.com / d.isbjoerg@gmail.com

  SvarSlet
 18. Min erfaring tæller kun fire dage med faste fra kl. 21 til kl. 11. Jeg ved ikke hvad den salgs faste hedder, men jeg oplevede den som meget rar, i det jeg fik meget mere energi om morgenen og langt mere ro i starten af min dag, fordi jeg ikke skulle bruge tid på at forberede og spise morgenmad. Min store bekymring var at jeg ville blive tosset, af at være sulten op ad dagen. Men det var heldigvis ubegrundet frygt, da sultfølelsen kun varede 10-15 min. og jeg erfarede at jeg ikke døde af den grund ;) 030786(a)gmail.com

  SvarSlet
 19. Æv altså troede jeg havde smidt en kommentar, egentlig ikke for at vinde bogen, den har jeg, men for at give min erfaring videre. Jeg har selv fastet med 5:2 i snart 4 uger nu, og det er altså både til at se på målebånd (3cm i taljen) og på vægten (ca 3 kg), så der er noget om snakken. Jeg synes ikke det er så svært, men glæder mig faktisk lidt til de dage, for så behøver jeg ikke tænke mere på mad da jeg forsøger at planlægge fastemenuen dagen før. Men idag står den på æg til frokost og nudelsalat med rejer til aften; http://lisepaasu.blogspot.dk/2014/01/nudelsalat-fra-52.html
  hvordan går det med din faste Marian? :)

  Lise

  SvarSlet
  Svar
  1. Fedt at du har haft sådan en positiv oplevelse med det Lise. Jeg skal teste min første fastedag i dag og har bare taget udgangspunkt i to opskrifter fra 5:2 kogebogen. Er virkelig spændt på hvordan jeg kommer til at få det i løbet af dagen…. normalt er jeg meget sulten og bliver som et lille barn hvis mit blodsukker er ustabilt. Men nu vil jeg prøve at være faste-barsk ;)

   Slet
  2. Det skal nok gå, man vænner sig mere til det efter et par gange synes jeg. Bare vigtigt at få nok væske i løbet af dagen, for mig er det vand og kaffe :) Har lige købt det nye spis bedre og der er faktisk 7 opskrifter som indeholder under 300 kalorier, så jo perfekte til fastedage :)

   Lise

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...