tirsdag den 4. februar 2014

LET FASTE #1: Min første fastedag med to opskrifter fra 5:2 Kurens Kogebog

I dag har jeg fastet for første gang med udgangspunkt i opskrifterne fra 5:2 Kurens Kogebog udgivet af Politikens Forlag. Har jo givet mig selv en fasteudfordring hvor jeg skal teste 5:2 under to uger - altså bare 4 faste dage. I dag tog jeg derfor udgangspunkt i to af opskrifterne fra kogebogen, som tilsammen gav lidt under 500 kalorier til dagens måltider. Og hvordan gik det så? Jamen til morgenmad kl. 7:30 fik jeg en ret så lækker havregrød med lidt pære, kanel og mælk. Her blev jeg faktisk fint mæt og tilfreds. I løbet af formiddagen på arbejdet drak jeg masser af urtete og vand samt en kop sort kaffe. Da mine kollegaer gik til frokost kunne jeg sagtens mærke sulten. Jeg dæmpede den med mere te og vand - og så gik den faktisk over igen. Min næste krise kom da mine kollegaer var lækkersultne ud på eftermiddagen - og derfor tog hul på en pose sprøde tortilla chips foran næsen på mig! Uha en udfordring at modstå den sprøde fristelse og sult mens de spiste løs. Men så blev det heldigvis tid til at tage hjem fra arbejdet. I bussen hjem var jeg en smule svimmel, træt og havde hovedpine. Da jeg kom hjem havde jeg en time til at slappe af og nyde en kop lakridste inden turen gik til yoga. Og efter yoga skulle jeg endelig spise igen - og det var tiltrængt. Aftensmaden bestod af en mættende, vegetarisk minestronesuppe. Nu er det start sengetid og tid til at evaluere dagen. Det har været udfordrende at være sulten - specielt i frokostpausen, men jeg har dog ikke fået direkte ondt i maven eller lignende. I løbet af dagen har jeg både oplevet at være svimmel og drænet for energi, men jeg har også følt mig glad, frisk og mere klar i hovedet. Er spændt på om min 2. faste dag bliver nemmere?

Hvordan var din oplevelse med den første faste dag?

5 kommentarer:

 1. Jeg har også lige overstået min første fastedag, og er utrolig positiv overrasket. Ingen svimmelhed og helt vild voldsomt sult. Men jeg så virkelig også frem til min aftensmad :-)

  SvarSlet
 2. Skal du mon prøve igen? Jeg sov simpelthen så dårligt om natten efter fasten. Ikke fordi jeg var sulten, men jeg var mere frisk. Havde du også den oplevelse?

  SvarSlet
 3. Jeg havde ikke nogle problemer med at sove, men kunne godt mærke at jeg var lidt mere sulten dagen efter. Men ikke så meget igen. Så i dag er jeg i gang med 2. fastedag og håber det kommer til at gå lige så godt. For så tror jeg godt det kan gå hen og blive til en vane et stykke tid.

  SvarSlet
 4. Du er sej! Min søster har haft samme symptomer de første faste dage, men det går over lige om lidt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skal jeg huske. Jeg må snart prøve en faste dag igen. Jeg er ikke helt sikker på, at jeg kan gøre det hele to dage i ugen, men måske een.

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...