søndag den 23. februar 2014

OPSKRIFTSFUSION: Glutenfri scones med mørk chokolade, pære, mandler & ingefær

Nu kører Madblogger Udfordringen #2 og jeg vil dele mit bidrag til udfordringen. Denne gang går opgaven ud på, at splejse en af mine opskrifter med en udtrukket med-madbloggers opskrift. Opskriften her således en fusion og splejsning mellem min egen opskrift på glutenfri scones og Gitte's opskrift på koldthævede frugtboller på bagebloggen, www.nogetiovnen.dk. Jeg blev nemlig superinspireret da jeg så at Gitte havde tilsat en kombination af frisk pære, mandler, ingefærkrydderi og mørk chokolade i den koldthævede dej til boller. Desværre fik jeg ikke selv rørt en dej sammen i går aftes som kunne hæve koldt i køleskabet over natten, men jeg heldigvis nemt kunne gifte smagsingredienserne med mine glutenfrie scones. Resultatet får du lige her:

Du skal bruge:
(til 8 små scones)

125 g hytteost eller 1 dl creme fraiche
1 dl kokosmel f.eks. fra Urtekram
3 æg
1 spsk grofthakkede mandler
1/2 pære skåret i tern
1 håndfuld grofthakket mørk chokolade
1 tsk stødt ingefær
1 spsk loppefrøskaller/FiberHusk
3 tsk bagepulver
1 knivspids salt
2 spsk smeltet smør

Sådan gør du:
Opvarm ovnen til 200 grader. Bland kokosmel, stødt ingefær, loppefrøskaller og bagepulver i en skål. I en anden skål blender du hytteost (eller creme fraiche) og æg med det smeltede smør til du har en jævn masse. Rør sammen med melblandingen til det hele er fordelt. Bemærk, at dejen har en helt anden konsistens når du bager uden gluten - det virker næsten tørt, men det er ikke en fejl. Bland pæretern, hakket mørk chokolade og mandler i dejen. Form så til6-8 boller, der mases lidt flade inden de sættes på en bageplade med papir. Bages i 15 min. midt i den opvarmede ovn ved 200 grader. Nydes lune som de er, til eftermiddagskaffe, morgenmadsluksus eller bare når du har lyst til noget lækkert og glutenfrit. 

Tak til bagenørden Gitte for inspiration og for kampen i denne madbloggerudfordring! Og til folkene bag endnu en sjov omgang madbloggerudfordring...

8 kommentarer:

 1. lyder bare så skønt - tak for opskrift :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så lidt sødeste Mette. God bagefornøjelse….

   Slet
 2. NØJ!! De ser VILDT lækre ud! De skal prøves!
  KH
  Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. TAK Anne - de er vidt gode og smaddernemme!

   Slet
 3. Fandt så ud af, der er forskel på HUSK og fiberHUSK.... Men det blev gode pandekager! ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh nej Helle - det er jeg ked af at høre. Jeg bruger selv loppefrøskaller fra Urtekram nemlig, men de fleste kender dem som HUSK.

   Slet
 4. Du snakker om almindelig kokosmel, ikke?
  Altså ikke Kokosfibre? :)

  SvarSlet
 5. Hej Josefine,
  Det er ikke revet kokos, men kokosmel. Jeg tror faktisk at flere producenter kalder det kokosfiber-mel - det er i hvertfald den fine udgave jeg har anvendt her.

  God fornøjelse med opskriften!

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...