onsdag den 12. marts 2014

FEM KØKKEN-FORELSKELSER: Ny taco kogebog, rensende kul & furikake sprinkles

Det er forår og jeg er forelsket - I mine nyeste køkkensager. Køkkennyt er med til at give fornyelse, forandring og inspiration til madlavningen samt spiseoplevelserne. Er der noget bedre? Her kommer min top fem køkken-forelskelser, der kombinerer farverige Mexico og Japansk mindfulness:

#1 Taco Mexican Style. Ny kogebog af min dygtige og passionerede kollega, Malin Eriksson. Hun har knoklet længe på kogebogen og den afspejler virkelig hendes sprudlende personlighed og store kærlighed for tacos og det mexicanske køkken. Der er utallige lækre opskrifter på alverdens variationer af tacos og mexikanske lækkerier. Jeg var meget beæret over at være med til bogudgivelsesfesten hvor jeg fik signeret mit eksemplar. Bogen er pt. kun udgivet på svensk af Bonnier Fakta, men kan købes online her.

#2 Rensende kul. Vandet i området Gårda, hvor jeg bor i Göteborg, smager ikke helt vildt godt. Det renser vi ved at sætte en kande vand i køleskabet med aktivt kul, der balancerer PH-værdien på en naturlig og bæredygtig måde. Kulstangen er både dekorativ og effektiv. Efter 3 måneder kan den "genoplades" blot ved at koge den i 10 min. Smart ik? 

#3 Furikake Sprinkels. Svenske Renée Voltaire har mange fede produkter i sundheds-sortiment, blandt andet denne japanske sprinkel. Furikake er en kombination af sorte og hvide sesamfrø, shisoblad samt norialger. Smagen er vanedannende! Perfekt til at strø over salat, på laks eller når der skal rulles sushi hjemme. Uhmnnnn! Kan f.eks. købes her.

#4 Køleskabsmagnet fra Fotografiska. Da vi var i Stockholm på fotomuseet fotografiska, købte jeg denne køleskabsmagnet med et "mindfulness" budskab "læg mærke til det usynlige" på svensk. En fin lille påmindelse om at fokusere på de mindste detaljer - og samtidig en souvenir fra vores svenske eventyr nu hvor vi snart vender næsen mod Danmark. 

#5 Økologisk Zen Again Tea fra Clipper. Pænt indpakket øko-te med citrongræs, eukalyptusblad og Ginkgo Biloba blade, der lader tankerne flyve mod en skøn spa-oplevelse eller en afslappende stund alene. 

2 kommentarer:

 1. Det er nogle meget fine forelskelser!
  Når kullet ikke er i brug, hvordan opbevarer man det så?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ik? Jeg opbevarer bare kullet tørt i en pose faktisk. Det er rent simpelt og effektivt. Og ser desuden også lidt sejt ud hvis man har gæster og så har sådan et kul i vandkanden :)

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...