lørdag den 8. marts 2014

HJEMMEBAGT BRØD: Bag uden gluten, sukker og gær. Ny allergi- og LCHF-venlig opskriftbog.


At bage uden almindeligt mel er slet ikke så let. Det er primært mel fra kornsorter som f.eks. hvede og rug, at stivelsesproteinet gluten findes. Gluten er det, der får dejen til at hænge sammen og som gør den elastisk - og derfor må der alternative metoder til, når du bager glutenfrit for at få en ordentlig konsistens på dit brød. Der er forskellige grunde til, at udelukke almindeligt brød og gluten fra kosten f.eks. allergi eller en diæt uden kulhydrater som f.eks. stenalderkost eller LCHF. I Mariann Anderssons bog er der mange spændende opskrifter på glutenfrit bagværk, som heller ikke har tilsat sukker eller gær. Hvad med hjemmebagte tortillas, sesamknækbrød, morgenmadsboller eller pizzabunde? For mig er det altid sjovt at udvide hjemmebageriet med dejlige glutenfrie lækkerier. Både fordi det er en udfordring i køkkenet, men også fordi jeg synes, at en nybagt bolle på kokos- eller mandelmel giver en anden smagsoplevelse en de klassiske stivelsesholdige boller. Samtidig er min mave gladest når den ikke får store mængder af brød, pasta, ris eller andre kulhydrater. Derfor glæder jeg mig også helt vildt til at kaste mig ud i de mange opskrifter fra den nye bagebog.

BRØD af Mariann Andersson udkommer 1 april fra forlaget Lindhardt og Ringhof og koster 169 kr.

4 kommentarer:

 1. Hmm... Den bliver jeg vidst nød til at kigge efter næste gang jeg kommer forbi en boghandel- det er også en meget fin pris:)
  Jeg prøver også at skære ned på stivelsen, men det holder lidt hårdt. Tror desværre bare at det er den (og sukker) der er skyld i min mavedelle...

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er mange gode opskrifter i bogen, så jeg tror du vil blive glad for den. Og så tror jeg vi to har samme kulhydrat-sukker-kamp mht. maven. ØV. Men det er en ultrasvær balance når vi elsker at nyde, lave og dele madoplevelser for hjemmebagt brød er jo så godt!!!

   Slet
 2. Ja, spændende - jeg læser en interessant bog om at undgå Yo Yo vægt - og det handler rigtig meget om at undgå stivelse og produktion af insulin (som vist nok gir mavedeller btw)

  SvarSlet
  Svar
  1. stivelse/kulhydrart er vel også bare en andet ord for sukker i bund og grund. Jeg kunne ikke tænke mig at udelukke stivelse 100% fra min kost, men måske finde en fin balance mellem stivelse, protein og alt det grønne. Som udgangspunkt vælger jeg altid fuldkorn frem for det hvide, men så er udfordringen bare den balance der ;)

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...