onsdag den 2. april 2014

HEJ VINDUESFARMER: Gro din egen øko-karse, giv et karse kit & spring ud som vinduesfarmer

Nu er der endelig nok lys i vindueskarmen til, at vi kan gro grønt igen. Sidste år havde jeg den helt store vinduesfarm, men fordi vi skal flytte så venter jeg med at så og spire mine økologiske krydderurter. Med undtagelse af karse. Det er så nemt og hyggeligt at gro økologisk karse i vindueskarmen. En barndomsklassiker, som de fleste sikkert husker, men som mange nok har glemt hvor godt karse egentlig er. Smagen er fantastisk både i salater, hjemmelavet pestoer eller som klassisk topping på ægge- eller kartoffelmadder. Og så er det ret billigt og økonomisk at gro sin egen karse i et tot vat sammenlignet med at købe i butikkerne. Jeg har allerede sået og høstet årets første omgang karse, der er blevet nydt på æggemaden. Urban Farming Rocks. 

Har du planer om at blive vinduesfarmer & gro dine egne krydderurter i år?


TIP! Sidste år gav jeg mine nevøer (og Mor Bente) et karsekit i påskegave. Det var superhyggeligt at så karsen med dem og se dem male hver sin hest til vinduesfarmen. Se tippet til en grøn påskegave her.

6 kommentarer:

 1. Karse er så hyggeligt! Samme hurtige resultat kan man også få ved at spire ting, vil jeg lige tippe om :) Jeg har selv lige sået tomat, hovedsalat og en håndfuld blandede frø fra TagTomat i vindueskarmen - de kigger alle sammen lige op fra jorden nu. Det bliver spændende!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har forsøgt at spire bønner i en spirebakke - men det blev slet ikke godt sidste gang. jeg må hellere prøve igen. Jeg synes TagTomat lyder så sejt!

   Slet
 2. Super go' ide at gro det i krukker osv.!

  Har du et særligt tip til, hvordan du har fået din karse til at gro så højt? Synes ikke det bliver nær så højt her - ved ikke om det er fordi jeg ikke er tålmodig nok eller at der ikke er nok sollys (=næsten intet sollys).

  SvarSlet
  Svar
  1. Når jeg planter karsen f.eks. i gamle syltetøjsglas som på billedet, så får det masser af sol og bliver gerne højt. Jeg stiller det altid i det vindue, som får allermest sol - så kan du faktisk se at det gror fra dag til dag. Held og lykke med vinduesfarmeriet. Karse er så godt!

   Slet
 3. Får da osse helt lyst til noget karsehygge - og ellers er jeg heldig at bo i hus for første gang rigtigt, og har lige købt højbede og må i gang med at så:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg drømmer om højbede og en lille udendørs urtehave. Der er bare noget særligt ved at gro sin egen mad! Pøj pøj med din lille farm =)

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...