lørdag den 5. april 2014

LAKRIDSKYS: Små, søde & knasesprøde marengs med lakridssmag (lidt mormor & old school)

Kan jeg friste med små, mundrette hapsere, som knaser sprødt, smager sødt og lækker lakrids? Disse lakridskys er superlette at bage og kom til verden fordi jeg havde 3 æggehvider tilbage fra at have anvendt blommerne i en anden opskrift. Jeg har ingen sprøjtepose, så derfor ser mine lakridskys en smule håndlavede og rustikke ud. Vi spiste dem på toppen af en hjemmelavet citronfromage - citron og lakrids er en yndlingskombination. Næste gang jeg laver pavlova tror jeg i øvrigt også, den får et skud lakridsrodspulver for det smager virkelig himmelsk for en lakridslover som mig. Marengs er lidt mormor, retro og old school, men stadig et sødt hit. 

Du skal bruge:
(til MANGE smækkys)
3 æggehvider100 g sukker
3 tsk rå lakridsrodspulver f.eks. fra Urtekram

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 100 grader. Pisk æggehviderne helt stive. Bland sukker med 1 tsk lakridsrodspulver. Pisk sukkerblandingen i de stive æggehvider lidt efter lidt. Kom massen i en sprøjtepose evt. med stjernedyse. Fordel til små, mundrette ”kys” på to bageplader. Drys yderligere lidt lakridsrodspulver på hvert kys inden du bager dem i ovnen ved 100 grader i 80-90 min alt afhængig af størrelse. Lad kyssene afkøle helt inden du kommer dem i lufttætbeholder med låg. God fornøjelse!

1 kommentar:

  1. De ser fantastisk gode ud. Jeg har noget brombærstøv stående som jeg havde overvejet også at lave til marengskys - får helt lyst til at gå i gang med det samme!

    SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...