tirsdag den 8. april 2014

LCHF LUNCH: Lækker tærte med økologisk laks, feta, spinat & purløg (glutenfri tærtebund)

Lækre, hjemmelavede tærter med forskellige fyld er en af mine favorit-frokoster. Også gerne kold i madpakken sammen med en grøn salat. Jeg var i Danmark i weekenden og fandt økologisk, gravet laks fra Levevis i Netto. Hurra for endnu mere økologi på hylderne! Og så fik jeg straks lyst til at lave denne laksetærte til min lunch. Evigt-dygtige Jane Faerber har netop udgivet endnu en skøn kogebog på Politikens Forlag, LCHF - Brød & Kager. Jeg har tidligere lavet hendes opskrift på LCHF og glutenfri tærtebund, som får den perfekte sprødhed uden at blive for smørfed eller tør. Du kan varierer fyldet, men kombinationen af god feta, laks, æg og spinat er en klassiker, der aldrig slår fejl i mit køkken. Desuden er denne opskrift et godt bud til påskefrokostbordet. 

Du skal bruge:
Bund:
4 dl mandelmel
1 spsk loppefrøskaller feks. fra Urtekram
50 g blødt smør
1 stort æg
Lidt salt
Fyld:
100 g økologisk, gravet laks f.eks. Levevis
1 håndfuld frisk spinat
75 g feta f.eks. gedefeta
4 æg
2 spsk græsk yoghurt el. creme fraiche
1/2 tsk urtesalt f.eks. Herbamare 
Friskkværnet peber
Friskklippet purløg

Sådan gør du:
Start med at lave dejen til tærtebunden. Alle ingredienser røres sammen og samles til en dej. Du kan enten rulle den ud eller blot trygge den ned i et tærtefad/springform (ca. 22 cm). Prik huller med en gaffel og lad dejen hvile i formen i køleskabet mens du gør fyldet klar. Opvarm ovnen til 180 grader. Skær laksen og feta i mindre stykker. Skyld spinaten grundigt og dup det tørt på et viskestykke. Pisk æg, græsk yoghurt, urtesalt og peber til en jævn masse. Bland friskklippet purløg deri. Tag så tærten ud af køleskabet og bag den i 10 min uden fyld ved 180 grader. Derefter tages tærtebunde ud af ovnen og  temperaturen skrues op til 200 grader. Fordel laks, spinat og feta på den forbagte tærtebund og hæld så æggemassen over fyldet. Kom tærten tilbage i ovnen og bag yderligere 25 min. - eller til at tærten er blevet gylden og fin - ved 200 grader. Serveres lun med grøn salat og en dressing på sidelinjen. Eller nydes kold på madpakken, frokostbordet eller picnicen. Velbekomme!

4 kommentarer:

 1. Jeg er også ret glad for denne tærtebund. Jeg har en søn, der elsker laks og knap så meget elsker tærte. Måske jeg skulle give denne tærte et forsøg. Jeg vil ihvertfald være vild med den :-)

  Ps. Jeg har lavet om på min profil og tilladt mig, at lave en særlig "Etikkette" om bæredygtige profiler, hvor du selvfølgelig er med :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. hvor er du sød Anette - 1000 tak. Jeg er meget stolt over at være med under dine bæredygtige profiler. Jeg kender flere, der kunne være interessante til din Who Cares serie :)

   Og ja, denne tærte kan da være en tester på din søn.

   God søndag.

   Slet
 2. Super lækker tærte. Har serveret den for mine forældre idag, som også syntes den var et hit. Jeg brugte dog frisk laks, som jeg dampede i ovnen inden den kom i tærten :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Annemettte. Dejligt, at du kunne lide opskriften - jeg synes det lyder ret lækkert med frisk laks. Tak for tippet!

   Hav en god mandag,
   Marian

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...