torsdag den 15. maj 2014

DANSK ØKOLOGI: 3 øko-lækkerier, der gør mig glad lige nu (og lidt om DK vs. SV i øko-udbud)

Dansk økologi er noget af det jeg har savnet allermest mens jeg boede i Sverige. Måske lyder det logisk, men faktisk er det danske udvalg langt større og kvaliteten bedre end de friske øko-varer du finder i nabolandet. Måske fordi danske forbrugere køber mere end dobbelt så meget økologi som svenskerne? (se f.eks her). Du stemmer faktisk med din indkøbsseddel og påvirker derfor udbuddet på supermarkedshylderne. Jeg synes vi skal klappe hinanden på skulderne for det flotte, økologiske vareudbud og nyde, at økologi nu er en almindelig hverdagsluksus for mange flere. Apropos luksus, lokale råvarer og økologi, så kommer her 3 danske, økologiske lækkerier, som gør mig ekstraglad lige nu:

#1 Økologisk Chorizo med Jalapeno fra Aalbæk. Smager fantastisk når den sprødsteges i skiver på panden og nydes sammen med en god salat eller toppet på en luftig omelet.

#2 Økologiske, danske tomater, der smager af sommer og solskin. Hurra, at det endelig er sæson. 

#3 Økologisk skæreost fra Øllingegaard af gedemælk. En kridhvid, himmelsk ost hvis du som jeg, har en svaghed for f.eks. gedefeta.

Hvilke øko-favoritter eller sæsonråvarer har du lige nu?

4 kommentarer:

 1. Det kan jeg virkelig godt forstå. Jeg vil helst kun spise økologisk, selvom det selvfølgelig er tæt på umuligt. Lige nu er jeg tosset med fine økorabarber og sødmælksyoghurt fra Naturmælk. Det er lykken!

  SvarSlet
 2. Det var en dejlig nyhed. Er vant til at høre hvor langt foran de er med LCHF

  SvarSlet
 3. Har i mange år haft indtrykket af at svensken rykkede mere på økofronten, end os. Måske på pga det udvalg fx ICA havde da jeg arbejdede et par uger i sverige for et par år siden. Hm Men dejligt du er i nærheden af mere øko nu! :D

  SvarSlet
 4. Altså,jeg har jo virkelig kastet alt min kærlighed efter den røgede goudan fra naturmælk - Nuj den er altså bare for godt! Øko rabarber står også på min favorit liste både bagte i salater, i en krydret chutney eller som en lækker grød.

  Den der gedeost lyder simpelthen for god, hvor køber du den,

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...