mandag den 5. maj 2014

FINSK FORKÆLELSE: Smukt, æstetisk og klassisk skærebræt fra Iittala (Kiitos Marika)

Er det her ikke det smukkeste skærebræt i eg du har set længe? Jeg er helt forelsket i finske, Alvar Aalto's æstetiske design og formgivning, der var inspireret af den finske, rå natur. Du kender sikkert den ikoniske, mundblæste vase fra 1936 med samme organiske facon som en skovsø. Inden jeg forlod Sverige fik jeg dette skærebræt af en finsk kollega, Marika, som en "tak-for-denne-gang-gave". Jeg har lovet Marika at tænke på hende og Finland hver gang jeg serverer noget lækkert mad på det her skærebræt. Det er simpelthen så betænksomt og jeg er virkelig taknemmelig for sådan en fin, finsk forkælelsesgave - og for, at jeg har lært så inspirerende mennesker mens jeg har boet i Sverige. KIITOS/Tak/Tack. 

8 kommentarer:

 1. Åh jo det er. Jeg elsker alt finsk design :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Også mig. På den måde er finnerne bare dygtige :)

   Slet
 2. Hvor er det fint, og sikke en dejlig og meget passende afskedsgave at tage med dig hjem til Danmark!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ik? Jeg elskelsk-elsker både formen og materialet. Og at det er funktionelt :)

   Slet
 3. Det er så fint! Der er virkeligt også kommet mange lækre skærebrætter i butikkerne. Jeg har efterhånden så pæn en samling at jeg vidst ikke kan forsvare at købe flere :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er enig. Jeg har også set så mange lækre både i træ, skiffer og marmor. Kan man mon få for mange?

   Slet
 4. Jeg storelsker også Iittala, Marian. Har lige købt fire smukke, rosa tekopper fra deres Sarjaton-serie. Mangler faktisk et pænt skærebræt, det her kommer absolut på ønskelisten. Håber det kan købes i DK.

  SvarSlet
  Svar
  1. Iitalla laver så fine sager. Jeg har også nogle fine glas og en kande i den smukkeste grå nuance. mener serien hedder Kartio :)

   Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...