mandag den 19. maj 2014

GRILL-GUF: Rocky Road med kammerjunk-knas, peanuts, chokolade og mini-skumfiduser

Kender du det? Når alt kød, brød og grønt er grillet færdigt, så er kullene stadig supergode i grillen og du ærger dig over, at du ikke har fundet på en dessert, der kan laves på grillen? Jeg ærger mig ofte over, at jeg ikke har fundet på noget grill-guf, der kan laves på grillen som det søde punktum efter maden. Og her mener jeg altså ikke grillet frugt, som vel er en klassiker. I går fandt jeg derfor på, at lave rocky road på grillen da vi var færdige med at grille vores aftensmad. Jeg lavede et vandbad ud af en zink-potte fra IKEA, som jeg beklædte med rent stanniol og fyldte med lidt vand. Så snart vandet var blevet letkogende under folien kom jeg et miks af dejlig mørk chokolade, knuste kammerjunkere, saltede peanuts og mini-skumfiduser i det hjemmelavede vandbad. Superenkelt med billigt DIY grill gear og så smager Rocky Road jo ALTID lækkert.

Du skal bruge:
(til 4 rocky road hapsere)

4 knuste kammerjunkere
2 spsk saltede peanuts
16 små mini-skumfiduser
25 g god, mørk øko-chokolade

Desuden: forme til at afkøle chokolademassen i f.eks. muffinsforme i silikone, en zink-potte, vand og stanniol.

Sådan gør du:
Kom 1/3 vand i zink-potten og beklæd den med rent stanniol og forme en fordybning i toppen af potten (se foto). Placer din hjemmelavede zink-potte/vandbad på grillen over de varme kul og sæt låget på. Lad vandet varme op i 5-10 min inden du kommer skumfiduser, nødder og knuste kammerjunkere ned i skålen sammen med mørk chokolade. Sæt låget på igen og lad det smelte sammen i et par min. Hold dog øje for du skal røre det let sammen (uden at der går hul på stanniolet). Når chokoladen er smeltet og skumfiduserne lige så, så fordeler du Rocky Road-blandingen i de små silikone-forme. Sæt dem på køl i 15-20 min til de er blevet faste igen - og server så dit Grill-Guf til en god kop kaffe eller te, som det søde punktum på en dejlig grillaften. Velbekomme!

5 kommentarer:

 1. Jaja, jeg ved godt, jeg burde arbejde på min opgave, men de der, de ser dælme gode ud! Mums!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu har du smagt dem - så tilbage til arbejdet kære kusine!

   Slet
 2. Åh ja ! Overvejer næsten om grillen skal findes frem :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg testede lige i går om ovnen ikke også virker - og det gør den! Bare hvis du ikke vil have grillen frem endnu, Miri :)

   Slet
 3. Jeg elsker rocky road! Næste gang jeg laver skumfiduser, må jeg huske at gemme lidt en en runde af dem.

  - Anne

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...