lørdag den 10. maj 2014

LEMONADE DRIK: Hjemmelavet lemonade med citron, vanilje, kokossukker & agavesirup

Frisk citron er en af mine yndlings-citrusfrugter. Jeg elsker duften, smagen og syrligheden som passer til det meste i madlavningen. Fornyligt så jeg, at Linda havde lavet sommerlemonade med citron og kokossukker. Og så blev jeg straks inspireret til at lave min egen version for at få lidt solskin indendørs når nu det skal regne og være så gråt udenfor. Når du anvender kokossukker bliver selve saften mere brunlig, men så snart den mikses med vand kommer citronens flotte, gule farve frem i lemonaden. Så fortvivl ikke! Det fede ved kokossukker er, at det har et lavt glykæmisk index - faktisk halvdelen af alm. rørsukker - og dermed ikke påvirker blodsukkeret nær så meget. Den karamelagtige sødme fra kokossukkeret passer i øvrigt så godt til de syrlige citroner og den aromatiske vanilje. Server din hjemmelavede lemonade kold med isterninger på en varm og solrig dag. Pynt evt. med frisk mynte eller citronmelisse. 

Du skal bruge:
(til 1/4 l saft, der fortyndes med vand efter smag)
3 spsk kokossukker
4 økologiske citroner
1/2 flækket vaniljestang
2 tsk agavesirup
1 dl vand

Sådan gør du: 
Pres saften ud af alle citronerne og kom det i en gryde sammen med kokossukker, agavesirup og vand. Kog nænsomt op til sukkeret er opløst. Kom vaniljestangen i en rengjort flaske og hæld den varme citronlage over. Afkøl på køkkenbordet inden du lukker låget og sætter i køleskabet. Inden servering fortynder du blot citronsaften med iskoldt vand efter smag, nyd med isterninger og evt. friske krydderurter som mynte eller citronmelisse på toppen. ENJOY!

4 kommentarer:

 1. Uhm hvilken forfriskende drik - jeg elsker virkelig også citroner, dejligt syrligt pift til mad og drikke!

  SvarSlet
 2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 3. ums - man kan også fortynde med danskvand og så er det en lidt festligere drik. Og skal det gå helt vildt for sig, kan man garanteret også godt tilsætte en liiillle smule alkohol, hvis det skal være ekstra festligt på en lørdag aften ;-)

  SvarSlet
 4. Jeg må ha købt nogle citroner i morgen, for Kristian elsker lemonade :)

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...