onsdag den 30. juli 2014

SOMMERSAFT: Hjemmelavet sommersaft med søde bær fra haven & lidt rabarber

I sidste uge kom mine søde naboer forbi med masser af friskplukkede, modne sommerbær fra en venindes have; solbær, stikkelsbær og ribs. Jeg fik straks flashback til min mormor's hjemmelavede, røde bærsaft og besluttede at forvandle den betænksomme madgave til sød, rød sommersaft af havens bær. Jeg kombinerede det med lidt rabarber fordi jeg stadig havde masser tilbage i højbedet i min egen have. 

Du skal bruge:
(ca. 2 l saft)
190 g stikkelsbær
250 g ribs- og solbær
100 g rabarberstængler i skiver
saft fra 1/2 øko-citron
1 1/2 l vand
250 g rørsukker

Sådan gør du:
Gør alle bærene rene og fjern stilke. Kom alle ingredienserne i en gryde og lad det simre i ca 20-25 min. Tag så gryden af og lad saften afkøle på køkkenbordet i 3-4 timer. Herefter sier du bærene fra saften og hælder den røde sommersaft på rengjorte, skoldede flasker. Opbevares på køl. Blandes med vand efter smag og nydes på varme sommerdage med isterninger. Ren sommer på flaske. A la mormor! God fornøjelse. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...