søndag den 31. august 2014

GLUTENFRI TREAT: Banan- og chokolademuffins med cream cheese (a la Sunde Søde Sager)

Kagebageriet har haft en laaaang pause herhjemme. Både pga. tidsmangel, men også fordi der oftest kun er 2 i huset til at spise kagerne efterfølgende. For er det noget bedre end kagehygge? En god kop kaffe og lidt lækkert ved siden af. NÅ, men i dag er det søndag og så blev det tilladt at få hjemmebagt kage til eftermiddagskaffen. Jeg lod mig inspirere af en opskrift fra Ditte Ingemann's smukke kogebog Sunde Søde Sager, men freestylede lidt i mængder og ingredienser efter hvad jeg selv havde i skabet. Resultatet blev dejlige, glutenfri banan- og chokolademuffins med cream cheese natural på toppen samt et drys frysetørret hindbær. Enkelt og virkelig god eftermiddagskage, der snart skal bages igen. Den er jo nærmest sund :).

Du skal bruge:
(til 5-6 små muffins)
1 moden, mellemstor banan
2 æg
25 g finthakket mørk chokolade 
40 g smeltet smør
1 spsk agavesirup
25 g kokosmel
100 g mandelmel
1 tsk natron opløst i 1 tsk vand
Topping:
Creme Cheese natural
Evt. lidt frysetørret hindbær

Sådan gør du:
Opvarm ovnen til 200 grader. Blend banan og æg med det smeltede smør. Tilsæt så mandelmel og kokosmel - blend igen til du har en jævn masse. Kom natrol opløst i vand i dejen og sørg for at det bliver fordelt. Til sidst vender du den grovhakkede, mørke chokolade i dejen og fordeler i 5-6 muffinsforme (gerne silikone). Bages i den forvarmed eovn i 15-20 min ved 200 grader. Afkøl på en rist inden du smører cream cheese ovenpå og serverer de nybagte muffins med frysetørret bær på toppen. God fornøjelse!

3 kommentarer:

 1. Hold nu op - det ser godt nok skønt ud!
  Mums! - den må på min "to-bake-list" snarest muligt! ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak LIne - de var faktisk også ret dejlige. Naturligvis ikke som "normale" muffins bagt med glutenholdigt mel, men de var svampede, bløde og søde alligevel… haps!

   Slet
 2. Lækkert, flødeost topping duer altid!

  .- Anne

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...