onsdag den 20. august 2014

RÅBAR: Smukt og økologisk raw food ved Åen i Aarhus - den gode ende altså!

Spisestederne langs åen i Aarhus er langtfra mine favoritter. De minder mig meget om Jomfruanegade i Aalborg - kvalitet, pris og spiseoplevelserne er ringe og der er alt for mange mennesker. Men i modsatte ende af åen, nær Aros og bagved spillestedet Voxhall - ligger endnu en ny øko-favorit; RÅbar. På en dejlig sommeraften blev jeg introduceret til den hyggelige raw food café, der ligger i den stille og mere afslappede del af åen. På bæredygtige og hyggelgie palle-sofaer kan man endda sidde og nyde maden udendørs. Jeg fik en wrap med spidskål, der var fyldt med den lækreste rødbedehummus, friske æbler, falafel og lækre grøntsager. Det smagte så lækkert, frisk og var desuden meget pænt anrettet. Og sprængfyldt med frisk, god og sund smag af rene råvarer. Haps! Begge mine veninder var meget lykkelige over henholdsvis smoothien med avocado og chokolade samt grape-jordbær-juicen, som de hver især havde valgt. Jeg skal helt sikkert snart spise på Råbar igen. Både fordi det var godt, ærligt og økologisk - men også fordi jeg har tænkt lige siden på den superlækre Maki-rulle, som en kvinde ved nabo-palle-sofaen fik serveret. Den så simpelt hen så appetitlig og flot ud, at jeg bliver nødt til at smage den næste gang jeg er i området! Trænger du til en let shopping frokost eller fornyet juice-energi, så er det værd at tage gåturen væk fra menneskemylderet i den klassiske ende af Åen for at besøge Råbar i den gode ende af Aarhus Å. 

RåBar
Vester Alle 15
8000 Aarhus C

7 kommentarer:

 1. Uhhh....jeg kan høre, at du aldrig har gæstet Brasserie Ferdinand som er super lækkert spisested og kan overhovedet ikke sammenlignes med de andre caféer i den "dårlige" ende af åen ;-) Til frokost har de konceptet "kokkens bræt", hvilket er super super lækkert og til en virkelig spot pris. mvh Matilde

  SvarSlet
  Svar
  1. Der har jeg ikke spist - tak for tippet Mathilde :) Jeg giver den anden ende af åen en chance ved lejlighed.

   Slet
 2. Globen Flakket har en fin salat med dådyr til frokost, også andre lækre salater og sanwich. SuppeStegOgIs kan jeg godt lide, på vej ned mod Mølleparken. Lækreste is i Århus. Mums.

  Må prøve cafeen du anbefaler. Kommer du til arrangementet i Økologisk Landsforening i dag?

  Smil Lene :0)
  http://justlove2ndhandbyleneb.blogspot.dk/

  SvarSlet
 3. Det er et fantastisk sted. Maden og betjeningen er altid skøn! Det eneste jeg kunne ønske mig var, at portionsstørrelserne ikke varierede så meget. Jeg oplever tit at de er forskellige alt efter hvem der har lavet dem.

  SvarSlet
 4. Vi må på tur igen og så kan du nemlig smage isen fra suppestegogis som du får anbefalet her ovenover, den er meget meget dejlig og så glæder vi os ellers også til hvad der sker på F Høj for enden af gaden...

  SvarSlet
 5. Tak for din fine anbefaling af Råbar, den sender jeg lige videre til min boss ;-)

  SvarSlet
 6. Hov! Det sted har jeg ikke hørt om (før nu). Det er straks skrevet bag øret, så jeg måske kan komme forbi stedet, næste gang jeg kommer til Aarhus :)

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...