søndag den 17. august 2014

SLOW FOOD SØNDAG: Carnita Taco - Langtidskogt svinekam Tex Mex style

Sådan en omgang langtidskogt svinekam med masser af krydderier, syltede rødløg, guacamole og salsa - serveret i lune wraps med koriander på toppen - er virkelig enormt lækkert. Og en perfekt omgang at kaste sig ud i på sådan en regnvejrssøndag. Kødet passer stort set sig selv i de 2-3 timer hvor det simrer. Tilgengæld bliver det smørmørt og saftigt. Opskriften er inspireret af svenske Jonas Cramby's bog "Tex Mex från grunden".

Du skal bruge:
(til 4-6 pers)
1,5 kg svinekam skåret i tern
1/2 l cola (ikke ligth) eller mørk øl
5 fed grovhakket hvidløg
1 dl Kikkoman Sojasauce
1 friskpresset lime
Krydderimix:
1 tsk spidskommen
1 spsk paprika f.eks. smoked
1/2 tsk cayennepeber
1/2 tsk stødt hvidt peber
1/2 tsk oregano
2 tsk hvidløgspulver
1 tsk chiliflager
Salt & peber
Tilbehør: 
Lune tortillabrød, guacamole, syltede rødløg, frisk koriander, salsa roja & ost

Sådan gør du: 
Start med at marinere kødet. Bland alle krydderierne kom krydderiblandingen sammen med kødtern, friskpresset limesaft, grovhakket hvidløg samt sojasauce i en pose eller skål. Sørg for at massere og blande det hele godt sammen inden du sætter på marinaden til at trække en times tid i køleskabet (kan også laves dagen før). Tag kødet op af marinaden (men gem det) og steg det i en stor gryde til det har fået farve. Hæld så marinaden over kødet igen og tilsæt cola/mørk øl til kødet dækkes. Lad det simre under låg i 2-3 timer til kødet bliver så mørt, at det falder fra hinanden. Husk at røre med jævnemellemrum og tilsæt evt. mere øl/cola hvis det fordamper for meget. Tag låget af mod slutningen og kog til det hele får en "saucet" konsistens. Smag til med salt og peber - og tjek om der mangler spidskommen eller chili. Servers i lune toritllas med hjemmelavet guacamole, syltede rødløg, frisk koriander, salsasauce og en god ost. ***AIHHHH CARAMBA for Tex Mex slow food***-

2 kommentarer:

  1. Det ser vanvittigt godt ud! Jeg har aldrig overvejet at bruge svinekød i mit mexicanske mad, men det ser meget, meget tillokkende ud i din version. Den skal jeg prøve næste gang der er mexicansk på menuen :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Ida. Det er virkelig også vanvittigt-lækkert med svinekød til mexicansk - specielt når det bliver kogt så mørt her. Giv det en chance ;)

      Slet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...