lørdag den 20. september 2014

WEEKEND BRØD: Koldthævet surdejsbrød til både lørdag og søndag morgen

Nybagt brød er en ægte weekendluksus, som jeg holder virkelig meget af. Det er så fedt, at starte weekenden med en god tid og god morgenmad. Jeg har fået smag for det hjemmebagte brød igen efter Meyers bageworkshop på Food Festival. Fredag smækker jeg dejen sammen og så er der til 2 langtidshævede, nybagte morgenbrød til både lørdag og søndag morgen. Let og virkelig lækkert. Brødet har en sprød skorpe og en luftig, blød midte. Opskriften får du her:

Du skal bruge:
(til 2 brød)
7 dl koldt vand
2 g gær
2 dl surdej (se evt. her hvordan du starter en surdej)
700 g økologisk hvedemel
300 g fuldkornsdurum, rugmel eller andet groft mel
30 g havsalt

Sådan gør du:
Dag 1: Rør gær og surdej ud i vandet og tilsæt mel lidt ad gangen under omrøring. Ælt gerne i 10 min i røremaskinen. Tilsæt salten til allersidst. Del dejen i to portioner og kom dem i hver sin skål med vitawrap over. Sæt på køl i henholdsvis 12 og 24 timer.
Dag 2: Tag dejen ud af køleskabet og lad den efterhæve på køkkenbordet i 30-60 min - evt. i en meldrysset hævekurv. Tænd oven på 250 grader og lad enten en bageplade eller bagesten opvarmes samtidig. Vend dejen ud af hævekurven ud et meldrysset bagepapir. Træk brød og bagepapiret over på den opvarmede bageplade/sten og bag i ca. 30-35 min. Bank på brødet - det skal lyde hult. Afkøl og nyd med en god ost, øko-smør og andet favorit pålæg. God fornøjelse!

3 kommentarer:

 1. Så fedt når man pludselig "husker" noget man før har holdt meget af - som f.eks det rigtig gode hjemmebagte brød !

  SvarSlet
  Svar
  1. det er bare de helt enkelte ting, der ofte går i glemmebogen. men godt de dukker op igen :) Uhmnn… at bage!

   Slet
 2. Lækkert mørkt brød - som årstiden lige indbyder til

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...