søndag den 12. oktober 2014

HJEMMEBAGT ÆBLEKAGE: Nem og lækker æblekage til søndagskaffen med sæsonens æbler

Den her kage er min alleryndlings æblekage. Den er så nem at bikse sammen på no time - og kræver ret få ingredienser. Smart, hvis en kollega opfordrer dig til at tage kage med på job en sen aften f.eks. Æblekagen er fedtfattig i den forstand, at der ikke anvendes smør og relativt lidt sukker til dejen. Den får nemlig masser af sødme og fugt fra de friske æbler. Hjemmebagt til søndagskaffen er en mormortradition, jeg synes vi skulle genoptage. Det er sgu så hyggeligt! Jeg håber du nyder det fine efterårsvejr og får plukket en masse af sæsonens dejlige, danske æbler. Jeg kan slet ikke få nok.

Du skal bruge:
3 store æbler skrået i tern
3 æg
1 1/2 dl rørsukker
3 1/2 dl mel
3 tsk bagepulver
2 tsk kanel
1 tsk vaniljepulver
Lidt smør til bageformen

Sådan gør du:
Skær æblerne i grove tern. Pisk æg og sukker luftigt. Bland mel, kanel, vaniljepulver og bagepulver og tilsæt det i æggemassen. Pisk godt til kagedejen er jævn og tilsæt så æbletern. Bland det hele godt. Smør en form godt med smør inden du fordeler dejen i formen. Bages i 30-35 min ved 200 grader i en forvarmet ovn. Nydes lun i godt selskab til eftermiddagskaffen. Server evt. æblekagen lidt lun med creme fraiche, vaniljeis eller en klat skyr på sidelinjen. God Søndag!

9 kommentarer:

 1. ser rigtig lækker ud, og minder meget om min egen æblekage jeg har lavet i mange år. Æblekage er noget af det bedste. I alle afskygninger. Både gammeldaws. Æblekage og æbleboller har jeg lavet i den sidste periode. Uhm. Skal du ud og løbe i dag, i det skønne vejr? ;)

  Rigtig god søndag
  smil Lene .0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene - beklager mit sene svar. Jeg har faktisk ikke løbet siden jeg var med i Alt for Damernes støt brysterne løb. Jeg har helt vildt dårlig samvittighed, men motivationen er bare væk. Det lyder ellers skønt med æbleboller… det må prøves. Hav en dejlig lørdag!

   Slet
 2. Uhm, den vil jeg prøve at lave. Jeg har bare ikke sådan en smart form.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan saaagtens bare lave den i en alm. tærteform. Den behøver slet ikke være som en mormor-krans ;)

   Slet
 3. Må prøves, spændende at den er uden smør

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja dejligt ik? Dog ikke uden sukker. Men en veninde fortalte at hun havde bagt den med honning i stedet for sukker og det virkede også lækkert. Æblerne gør kagen dejligt svampet og den smager derfor ikke som om den mangler smør….

   Slet
 4. Der står da mødregruppe skrevet på den kage ��

  SvarSlet
 5. Nu har jeg den i ovnen. ; - ). jeg er vokset op med bedste forældre ude på landet på Fyn. Der var det Fynsk æblekage vi fik. Altså den i lag, med flødeskum på toppen. Mormor lavede altid en kage til jul med frugtbær i, kanel og andre julekryderrier.Kan ikke huske hvad den hed, det kan mormor helere ikke. hahahaha

  SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...