søndag den 26. oktober 2014

SØNDAGS-SIGTE BRØD: Mormor-brød med surdej og ølandshvedemel til eftermiddagskaffen

Hverdagene flyver afsted og giver ikke meget tid til hjemmebagt brød. Men i weekenderne elsker jeg at slappe af med hjemmebageri. For mig, er køkkentid efterhånden mest en weekendluksus så derfor står madlavning og bagning højt på prioritetslisten i mine weekender. Langtidshævet eller koldthævet brød er bedst i min verden. Men hvis du heller ikke fik rørt en dej sammen i går, så kan jeg klart anbefale dig  dette sigtebrød. Hvis du bikser det sammen fra morgenstuden er det klart til eftermiddagskaffen. Det smager skønt som var det mormor, der havde bagt det. Det har en god, sprød skorpe og en luftig midte, der tilsammen kalder på god ost eller øko-smør.

Du skal bruge:
(til 2 mellemstore brød)
25 g gær
1 dl surdej
4 dl lunket vand
400 g økologisk hvedemel
100 g økologisk sigte mel
200 g økologisk ølandshvedemel
15 g gær
15 g salt
Smør/olie til brødformen

Sådan gør du: 
Opløs gær og surdej i det lunkne vand. Bland de forskellige mel og tilsæt melet lidt ad gangen mens du rører dejen sammen. Ælt i 3-5 min på røremaskinen ved lav hastighed og derefter 8 min ved lidt højere hastighed. Rør salt i til sidst. Kom dejen i en melet skål og lad den hæve på lunt og tildækket på køkkenbordet i ca. 3 timer. Efter hævning hældes dejen ud på et meldrysset bord, deles i to og formes til aflange brød. Smør to brødforme med smør/olie og kom de to brød i formene. Hæv brødene til dobbelt størrelse på køkkenbordet - ca. 2 timer. Opvarm ovnen til 200 grader, pensel brødene med smeltet smør og bag dem i 30 - 40 min. til de har en gylden skorpe. Tag brødene ud af bageformen, afkøl på en bagerist og nyd dem så letlune og nybagte til en god kop kaffe, te eller varm kakao. Hav en hyggelig efterårssøndag! 

1 kommentar:

  1. uhm, det gad jeg godt smage :) jeg ved bare ikke, om jeg har tålmodigheden til selv at bage det.

    SvarSlet

TAK for din kommentar - den varmer! KH Marian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...